Weer celstraf en tbs geëist tegen doodrijder van Anouk uit Geffen, ‘Hij dacht alleen aan zichzelf'

15 mei 2018 om 15:59
nl
Het Openbaar Ministerie heeft in hoger beroep een gevangenisstraf van drie jaar, tbs met dwangverpleging en een rijontzegging van vijf jaar geëist tegen Vincent B. uit Nijmegen. Hij reed op nieuwjaarsnacht 2017 in Oss onder invloed van drank, zonder geldig rijbewijs en met hoge snelheid door rood licht. Op de kruising reed hij de 22-jarige Anouk Schuurmans aan, waarna zij aan haar verwondingen overleed.
Profielfoto van Rebecca Seunis
Geschreven door
Rebecca Seunis

B. sloeg na de aanrijding met hoge snelheid op de vlucht. Een week eerder, op Eerste Kerstdag in 2016, was hij ook al aangehouden onder invloed van alcohol en het rijden zonder geldig rijbewijs.

B. kreeg eerder van de rechter al drie jaar celstraf en tbs met dwangverpleging. Ook moest hij voor vijf jaar zijn rijbewijs inleveren. Hij was het niet met de straf eens en ging in hoger beroep

Over de eis in hoger beroep zegt het OM: “Het OM hecht zeer veel waarde aan het opleggen van tbs met dwangverpleging; een zwaardere vorm van tbs. De reden daarvan is dat de mogelijkheid op herhaling bij verdachte erg hoog is. Daarnaast denken de deskundigen dat de kans groot is dat verdachte zich niet zal houden aan de eventueel op te leggen voorwaarden.”

'Koel en berekenend'
Ter zitting was advocaat-generaal Paapen duidelijk over waarom zij deze straf eist. “Wat ik nog het ergst vind, is dat verdachte na zijn daad kiest om weg te gaan van de plaats des onheils, Anouk hulpeloos achterlatend. De verdachte heeft op dat moment alleen aan zichzelf gedacht. Daarna gaat hij gewoon aan de drank, alsof er niets gebeurd is. Hier is sprake van uiterst koel en berekenend gedrag.”

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.