Emotionele oproep om stamceldonor te worden levert 20.000 aanmeldingen op

21 mei 2018 om 21:48
nl
De emotionele oproep van de Tilburgse Laura, die mensen ertoe wil zetten zich aan te melden als donor van stamcellen, heeft veel losgemaakt en niet zonder rendement. Het verhaal van Laura over haar zieke vriend Pim, die een agressieve vorm van leukemie heeft, heeft ongeveer 20.000 nieuwe stamceldonoren opgeleverd.
Profielfoto van Ron Vorstermans
Geschreven door

Dat meldt de NOS op basis van Matchis, het Nederlands Centrum voor Stamceldonoren. Volgens een woordvoerder kregen ze vorig jaar in het hele jaar 50.000 aanmeldingen binnen.

Het emotionele verhaal van het Tilburgse stel op Facebook is al tienduizenden keren gedeeld. Haar 29-jarige vriendPim heeft acute myeloïde leukemie (AML). Dat is een vorm van kanker in het bloed en in het beenmerg. 

Het lichaam maakt dan te veel (onrijpe) witte bloedcellen aan en die verstoren weer de aanmaak van normale bloedcellen. Alleen een stamceldonor kan hem helpen.

Thy
De diverse fanacties en de publiciteit rond VVV-aanvaller Lennart Thy misten hun uitwerking evenmin. Eerder dit jaar liet de aanvaller een wedstrijd tegen PSV aan zich voorbij gaan vanwege een stamceldonatie. Bijna zesduizend mensen lieten zich inspireren door de Duitse spits en schreven zich in voor een stamceldonatie. 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.