Chemische stof vliegt in brand, twee zwaargewonden bij werkzaamheden Etten-Leur

28 mei 2018 om 12:25
Omroep Brabant
Omroep Brabant
Foto: Alexander Vingerhoeds/Obscura Foto
Omroep Brabant
Foto: Tom van der Put/SQ Vision Mediaprodukties
Omroep Brabant
Foto: Erik Peeters
1/4
Bij een bedrijfsongeluk in Kloosterboerderij Het Withof aan de Tamboerijn in Etten-Leur zijn maandag twee bouwvakkers zwaargewond geraakt. Ze liepen brandwonden op toen een chemische stof vlam vatte. Hulpdiensten, waaronder de traumahelikopter, rukten massaal uit.
Geschreven door

Het ongeluk gebeurde rond het middaguur in de kelder van de woning naast de kerk. Volgens een woordvoerster van de Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant waren de mannen bezig met het waterdicht maken van de kelder. Toen ze de aangebrachte chemische stof met een soort föhn droog lieten worden, ontstond er enorme steekvlam. Het vuur ging gepaard met veel rook.

Benen verbrand
De slachtoffers liepen brandwonden op aan hun benen. Meerdere ambulances, de brandweer en de politie verleenden eerste hulp. De gewonde slachtoffers werden door de brandweer gekoeld. De mannen zijn met de ambulance naar het Maasstad Ziekenhuis in Rotterdam gebracht. De Arbeidsinspectie is een onderzoek begonnen.

Wachten op privacy instellingen...

Eigenaar van het pand Dick Stegeman is enorm geschrokken van het ongeluk. Hij heeft het aannemersbedrijf opdracht gegeven voor de werkzaamheden en kwam net een kijkje nemen toen het ongeluk gebeurde. "Ik hoop dat de verwondingen niet al te ernstig zijn", vertelt hij aangedaan. Hij zou in juli met zijn ICT-bedrijf intrek nemen in het pand. De werkzaamheden zijn stilgelegd. De arbeidsinspectie is een onderzoek begonnen.

Ongeveer 160 leerlingen van een naastgelegen basisschool zijn uit voorzorg tijdelijk geëvacueerd. "Kinderen hoorden geschreeuw. Dat wilden we niet", vertelt een medewerker van de school. Een crèche ernaast koos ervoor om niet te evacueren. 

App ons!
Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Wachten op privacy instellingen...