Enorme plensbuien zorgen voor wateroverlast in Brabant

7 juni 2018 om 17:56
nl
In het zuidoosten van onze provincie viel donderdag aan het begin van de avond veel regen. In Mierlo, Nuenen, Waalre en Eindhoven viel in korte tijd zoveel regen dat hele straten blank kwamen te staan. Vanwege het weer is de avondvierdaagse in diverse plaatsen afgelast. Het gaat onder meer om Nuenen en Den Bosch.
Geschreven door

Woensdagavond gaf het KNMI al weercode geel af voor donderdagavond. De buien concentreerden zich boven het zuidoostelijke deel van de provincie. Volgens Sascha Jansen uit Eindhoven ging het flink tekeer. "Harde windstoten, heel veel regen. De straat stond goed blank."

Het avondeten van Alain Starke (28) uit Eindhoven viel in het water. Boven de eettafel kreeg hij een lekkage. "Het druppelt uit mijn plafond. Ik heb de eettafel maar aan de kant gezet. Het ging flink los hier."

Wachten op privacy instellingen...

In Nuenen was sprake van hagel en wateroverlast. Verschillende straten liepen onder water. De serre van Nick Kruisman (25) liep helemaal onder water. "Ik ben nog steeds flink aan het dweilen. De stoelen zijn nat geworden. Voor de rest valt de schade gelukkig mee." 

De organisatie van de avondvierdaagse daar durfde het niet aan. "Regen vinden kinderen nog wel leuk. Het onweer kan gevaarlijk zijn. De weersverwachting verandert steeds, dus hebben we het zekere voor het onzekere genomen", vertelt Cor Donkers van de organisatie. 

Ook is het water in een kelder gelopen, waar het inmiddels een paar centimeter hoog staat.


Door de wolkbreuk kwamen in Eindhoven de putdeksels omhoog. De brandweer moest eraan te pas komen om de deksel weer goed te leggen. Ook vanuit Helmond kwamen meldingen van wateroverlast.

Wachten op privacy instellingen...

 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.