Helse treinreis voor Stijn: door 'bom' en 'vuurwapen' vijf uur reizen naar Den Bosch

15 juni 2018 om 11:52
nl
Hij vertrok donderdagavond om kwart voor zeven in Amsterdam en was pas rond middernacht in zijn woonplaats, Berkel-Enschot. Stijn Smulders (30) ging onbewust op een treinreis naar de negende ring van hel: maar liefst vijf uur bracht hij door in het Nederlandse spoorwegennetwerk.
Profielfoto van Ron Vorstermans
Geschreven door

Om kwart voor zeven ‘s avonds vertrok Stijn in Amsterdam, waar hij werkt. “Ik stapte in trein naar Heerlen. Alles ging goed, toen de trein tweehonderd meter voor het station van Den Bosch stopte. We waren er dus bijna, maar we moesten stoppen vanwege een bommelding.”

‘Te wachten en te wachten’
Daar zat Stijn dan, in de trein: zo dichtbij, en toch zo ver weg. “Toen zijn we terug naar Utrecht gereden. Dat ging langzaam. Uiteindelijk hebben we ook nog eens een uur in Utrecht gewacht tot het treinverkeer richting Den Bosch weer op gang kwam.”

Eindelijk vertrok er vanuit Utrecht een trein naar Den Bosch. Dit keer reed de trein door tot het perron. Ondanks het goede voorteken diende de volgende anticlimax zich aan: de deuren van de trein gingen vervolgens niet open. 

Wachten op privacy instellingen...

“Er bleek een of andere man met een wapen rond te lopen, maar wij wisten van niets, dus we stonden in het gangpad te wachten en te wachten. Uiteindelijk duurde het vijftig minuten voordat de deuren van de trein opengingen.” 

Extreme vertraging
Vijf uur na zijn vertrek, om twaalf uur ’s nachts, deed Stijn de voordeur van zijn huis open. Vertraging heeft hij vaker gehad, maar zo extreem heeft hij ze nog nooit meegemaakt. “Ik vind het kwalijk dat de NS ons niet informeerde tijdens die tweede treinreis, maar goed, uiteindelijk zie ik er de humor wel van in”, aldus Stijn over zijn avontuur. De NS bood excuses aan.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!