Video

Dood gevonden man sliep waarschijnlijk al weken in garagebox in Geldrop waar hij een drugslab had

16 juni 2018 om 13:09
nl
Op industrieterrein De Bleekvelden in Geldrop is in de nacht van vrijdag op zaterdag een dode man gevonden. Hij lag bij een auto, vlakbij de Gamma. Het gaat om een 48-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats.
Profielfoto van de Bekker Peter
Geschreven door
de Bekker Peter

Een krantenbezorger vond hem in de buurt van een garagebox die openstond. "Ik dacht dat die man zwaar bezopen was of drugs had gebruikt..." Toen gewaarschuwde agenten rond vijf uur 's nachts een kijkje namen in de box ontdekten ze daar een drugslab. Daarop waarschuwden zij een team van de Landelijke Faciliteit Ontmantelen. Ook een 'adviseur gevaarlijke stoffen' van de brandweer werd opgeroepen. In de box werden tientallen jerrycans, flesjes en stoffen gevonden. 


Met chemicaliën aan het werk
De politie gaat ervan uit dat het slachtoffer in de garagebox met de chemicaliën aan het werk was en dat hierbij iets mis is gegaan. De man kon nog naar buiten komen, maar overleed vervolgens op straat. Er wordt nog verder onderzoek verricht om de exacte doodsoorzaak vast te stellen. In de garagebox was ook een slaapplaats gecreëerd. Op basis daarvan denkt de politie dat de man 'al zeker enkele weken' in de garagebox verbleef.


Nog meer doden
Er zijn in Brabant al vaker mensen om het leven gekomen die betrokken waren bij drugslabs. Op 3 november vorig jaar stierven twee mannen in Kaatsheuvel. Zij waren betrokken bij een drugslab dat daar midden in een woonwijk werd ontdekt. Eind april 2014 werden er ook twee doden gevonden in een bedrijfspand van D.A.C. Carcleaning in Uden. Daar was een 'middelgroot drugslab' ingericht. In het gebouw werden honderden liters chemicaliën voor de productie van drugs aangetroffen.

 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.