Video

Stille tocht voor op A59 omgekomen Dilan: 'Het heeft ons enorm geraakt'

17 juni 2018 om 16:53
nl
Bijna negentig mensen liepen zondagavond een stille tocht voor de 16-jarige Dilan Shikhou uit Oosterhout, die vorige week zaterdag bij een ongeluk op de A59 omkwam. De jongen, die net examen had gedaan aan het Dongemond College, stierf nadat na een botsing de auto waar hij als bijrijder inzat, over de vangrail vloog.
Geschreven door

De stille tocht was georganiseerd door vrienden en klasgenoten. De organisatie vroeg iedereen om zwart-witte kleding te dragen en om bloemen mee te nemen om neer te leggen. "Lieve mensen, familie, vrienden, kennissen en klasgenoten. Enorm heeft het ons hart geraakt, het overlijden van onze lieve vriend, klasgenoot, broeder Dilan Shikhou. Nooit verwacht en geheel onverwachts gebeurde het onmogelijke wat wij ooit hadden kunnen denken! Je was een vriendelijke leerling, lief voor alle mensen en begripvol naar iedereen in de sportschool", zo staat geschreven op een pagina over de stille tocht op Facebook.

 

 

 

 

Condoleanceboek gaat naar ouders
De gemeente Drimmelen gaf toestemming voor de stille tocht. Die startte zondagavond om acht uur bij het Dongemond College in Made. Omdat de school niet mee wilde werken, startte de tocht niet op het schoolplein, maar op de parkeerplaatsen. Daar lag ook een condoleanceboek waar mensen hun herinneringen aan Dilan in konden schrijven. Dat boek wordt later aan zijn ouders gegeven.

Wachten op privacy instellingen...

 

De stoet liep naar de Kievitsstraat, de plek naast de A59 waar de jongen omkwam. Het was een wandeling van bijna tien minuten. Eenmaal daar aangekomen werd één minuut stilte gehouden. Daarna konden aanwezigen in kleine groepjes een bloem, knuffel, foto of ander voorwerp bij de plek van overlijden neerleggen. 

Veel steun
De ouders van Dilan waren zondagavond ook aanwezig op de plek van het ongeval. Vrienden van het slachtoffer konden hen daar condoleren. "We vinden het heel mooi dat de vrienden van Dilan deze tocht hebben georganiseerd", zeiden de ouders. "We hebben veel steun gehad van iedereen, ook van de gemeenten en de scholen van de kinderen. Heel veel steun."

Wachten op privacy instellingen...

 

Van de weg
Dilan kwam vorige week zaterdagavond om het leven bij een ongeluk op de A59 bij Made. Twee auto’s raakten van de weg. Dilan overleed ter plekke. Ook de bestuurder van de tweede auto overleefde het ongeluk niet. Hij, een 37-jarige man uit Etten-Leur, overleed in het ziekenhuis. De 18-jarige bestuurder van de auto waarin Dilan zat, zit nog vast. 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.