Voortvluchtige moordenaar van Bredase jongen Danny Gubbels (12) in Colombia opgepakt

18 juni 2018 om 09:10
Danny Gubbels werd in 2010 door een kogel geraakt en overleed.
Danny Gubbels werd in 2010 door een kogel geraakt en overleed.
Een van de moordenaars van de 12-jarige Danny Gubbels in Breda is vrijdag in Colombia aangehouden. Dat meldt het OM maandag. Het gaat om de 36-jarige Brit Alistair W. De man is in november 2015 tot twintig jaar gevangenisstraf veroordeeld en was gevlucht.
Geschreven door

W. had zijn ouders op bezoek en was onderweg van het Colombiaanse Bogota naar Medellín toen hij werd aangehouden. Hij heeft zich vermoedelijk de afgelopen jaren met een valse Colombiaanse identiteit schuil gehouden.

Kogels
Danny Gubbels (12) werd in 2010 beschoten. Hij zat met zijn moeder in Breda aan de keukentafel toen een groep van zeven personen ’s avonds schoten afvuurden op de woonwagen.

 

Wachten op privacy instellingen...

 

Er werden in totaal 27 kogels afgeschoten. Danny werd geraakt en overleed. Zijn moeder raakte gewond aan het hoofd. De moord was een strafexpeditie die vermoedelijk uit de hand liep. Zijn vader John was het eigenlijke doelwit. Hij werd door criminelen beschuldigd van het kwijt raken van 400 kilo cocaïne. Dat verhaal is vorige week nog uitgebreid aan de orde geweest tijdens de rechtszaak die momenteel loopt tegen vader John.

Hoge straffen
Voor de moord zijn drie mannen veroordeeld tot twintig jaar cel. De Brit, die geboren is in Leeds, was in eerste instantie door de rechtbank in Breda vrijgesproken van moord en mocht naar huis. In hoger beroep in Den Bosch veroordeelde het gerechtshof hem tot twintig jaar cel, maar hij was intussen spoorloos.

Bij de schietpartij acht jaar geleden waren vermoedelijk nog meer mannen betrokken. Op camerabeelden zijn er zeven verdachten zichtbaar. De anderen zijn nooit opgespoord, net als de vermoedelijke opdrachtgever. Er was nog even een grote drugsbaron in beeld, maar hij werd al snel vrijgelaten wegens gebrek aan bewijs. De man zelf is jaren geleden geliquideerd in Spanje.

App ons!
Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Wachten op privacy instellingen...