'Fijn om Brabander te zijn', groepsapp helpt reizigers ondanks ov-staking aan vervoer

28 juni 2018 om 15:56
nl
De WhatsAppgroep die Omroep Brabant woensdag startte om reizigers - die in de problemen kwamen door de staking in het openbaar vervoer - te helpen, is een succes. Tientallen mensen schoten elkaar al op deze manier carpoolend te hulp.
Profielfoto van de Bekker Peter
Geschreven door
de Bekker Peter

"Ik ga over tien minuten van Veldhoven naar Arnhem. Als er iemand (een stuk) wil meerijden, dan kan dat", liet Stephan weten. En hij was bepaald niet de enige. "Ik rijd om twaalf uur van Veghel naar Den Bosch", liet Cor weten en Marcel bood een lift aan van Best naar Valkenswaard aan. 

Tot blijdschap van onder andere Luuk. "Lift geregeld met dank aan de app", liet hij weten. Kenneth noemde alle aangeboden hulp 'super mooi'. "Fijn om Brabander te kunnen zijn." Hij krijgt bijval van Jennifer: "Echt respect naar iedereen die elkaar hier probeert te helpen. Het kan dus zeker wel hier in ons landje." Matthijs verbaast dit niet. "Brabant, hè?"

 

Behouden

De groepsapp brengt Lieke-Jo op een idee. "Ik denk dat het nuttig zou zijn om eventueel de app te behouden. Ook al rijden de bussen. Ideetje?" Niels denkt van wel. "Goed idee!"

De 12.000 medewerkers in het openbaar vervoer willen via de staking een nieuwe en betere cao afdwingen. Ze willen meer loon, minder werkdruk en wat meer pauze. Vakbond CNV heeft aangekondigd dat de staking sowieso tot en met vrijdag duurt. De FNV heeft het over een staking voor onbepaalde tijd.

Volgens de FNV is de stakingsbereidheid op deze tweede stakingsdag 'nog groter dan woensdag' en rijdt slechts vijftien tot twintig procent van het streekvervoer. "Er is dus geen sprake van een betrouwbare dienstregeling." 

Zoek je carpoolmaatje

Via WhatsAppgroepen van Omroep Brabant kun je op zoek gaan naar jouw carpoolmaatje. Voor elk van de vier verschillende regio's van Brabant is een eigen groep aangemaakt. Weet je niet in welke regio je woont, hieronder vind je de verschillende regio's met de bijbehorende link.

Klik hier wanneer je een telefoon hebt.

Klik hier wanneer je een telefoon hebt. 

Klik hier wanneer je een telefoon hebt.

Klik hier wanneer je een telefoon hebt.Heb je een Androidtelefoon en kijk je via de app? Dan kan je moeite hebben om in de WhatsAppgroep terecht te komen. Klik in plaats daarvan op deze link via Facebook. Heb jij een lift geregeld via onze WhatsAppgroep? Stuur ons een selfie in de chat! 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.