Familie van verdachte van kluisjesroof bedreigd door criminelen die veel contant geld kwijtraakten - Omroep Brabant

Familie van verdachte van kluisjesroof bedreigd door criminelen die veel contant geld kwijtraakten

29 juni 2018 om 07:21
nl
De familie van een van de verdachten van de kluisjesroof in de Rabobank in Oudenbosch is bedreigd door criminelen. Die zouden grote hoeveelheden contant geld in de kluizen hebben bewaard en houden de verdachten verantwoordelijk voor de diefstal.
Profielfoto van de Bekker Peter
Geschreven door
de Bekker Peter

Het Openbaar Ministerie Zeeland-West-Brabant bevestigt de dreiging.

Advocaat Ziya Yeral zei kort na de aanhouding van zijn cliënt in mei al dat familieleden van de verdachte bang waren voor mogelijke dreigementen vanuit de criminele hoek. 

LEES OOK: Klanten Rabobank Oudenbosch krijgen geld en spullen terug na kluisjesroof

’Subtiele bedreigingen’
De recente bedreigingen zouden volgens De Telegraaf 'subtiele bedreigingen' zijn, die een grote impact hebben. Of er maatregelen zijn getroffen om de familieleden te beschermen, willen het OM en de advocaat niet zeggen.

De kluisjesroof vond plaats in het weekend van 3 en 4 maart. Er werd zeker vier miljoen euro buitgemaakt, maar volgens kluishouders zou het mogelijk om het dubbele van dat bedrag gaan. Van meet af aan houden politie en justitie er rekening mee dat er sprake is geweest van een ’inside job’. Eind april werden twee beveiligers van het bedrijf EBN in Breda opgepakt. Zij zitten nog steeds vast

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.