'Kijk waar we nu zitten', zestal heeft spijt van aanvallen verdachte en journalist in rechtszaal

2 juli 2018 om 15:18
nl
De zes mannen die op 21 februari een verdachte en een journalist van Omroep Brabant aanvielen tijdens een rechtszaak in Den Bosch, hebben daar spijt van. Dat lieten ze maandag weten in het gerechtsgebouw in Breda, waar ze voor moesten komen. Een deel van de mannen zat snikkend in de rechtszaal. De officier eiste werkstraffen van 120 tot 200 uur, waarvan 60 uur voorwaardelijk.
Geschreven door

De mannen zijn familieleden van Yassine Majiti die begin november werd doodgeschoten op de parkeerplaats bij beachclub Sunrise in Best. De zaak tegen de man die verdacht wordt van het doden van Majiti - Toon N. - diende op 21 februari.

Wachten op privacy instellingen...


'Was heel emotioneel voor ons'
De zes lieten maandag weten dat die dag in februari ‘heel emotioneel was voor hen’. Ze dachten dat ze hun emoties wel onder controle zouden kunnen houden. Maar toen N. net in de zaal zat, sloeg de vlam in de pan. 

De parketpolitie aarzelde geen moment, greep direct in en bracht de verdachte terug naar het cellenblok. De ongeregeldheden gingen ook in de gang van de Bossche rechtbank nog even door. De politie besloot toen om het gebouw te ontruimen en tijdelijk af te sluiten. 

Spijt
Een van de mannen gaf maandag toe dat hij was begonnen. “Daar heb ik spijt van”, liet hij weten. “Kijk waar we nu zitten, met de hele familie.” De meeste verdachten benadrukten dat ze geen geweld gebruikt hebben. Ze hebben volgens hen ‘wel wat geroepen’, maar niemand bedreigd. 

 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.