Hirving Lozano kan vakantie gaan vieren, PSV-ster met Mexico uitgeschakeld op WK in Rusland

2 juli 2018 om 18:01
Hirving Lozano heeft Mexico niet kunnen behoeden voor uitschakeling op het WK. De PSV-aanvaller speelde de hele wedstrijd tegen Brazilië, maar hij kon zijn ploeg niet met doelpunten helpen aan een goed resultaat (0-2). Opnieuw strandden de Mexicanen in de achtste finale, dat de afgelopen zes WK’s ook al gedag moest zeggen na de achtste finale.
Profielfoto van Job Willemse
Job Willemse

Lang konden de Mexicanen mee met het spel van Brazilië, al stonden ze het grootste gedeelte van de eerste helft wel met de rug tegen de muur. Direct na rust brak Neymar de ban voor de Brazilianen. Daarvoor had Lozano een schietkansje gehad en een hoge bal goed aangenomen, maar verder kwam Lozano niet echt in het spel voor. Wel genoeg voor Gary Lineker. De oud-voetballer van onder meer FC Barcelona en Tottenham Hotspur was onder de indruk van de Mexicaanse speler van PSV.

Tekst gaat verder onder de tweet.

In de tweede helft drukte Mexico wel wat door, maar tot echte kansen leidde het niet. Ook Lozano kreeg geen noemenswaardige kans meer. Een paar minuten voor het einde van de wedstrijd, gooiden de Brazilianen de wedstrijd op slot door een doelpunt van Roberto Firmino. De buitenspeler van PSV moet door het verlies noodgedwongen met vakantie. De geruchten rondom de persoon Lozano werden de laatste weken steeds heviger. Maar zoals het er nu naar uitziet, meldt Lozano zich na zijn vakantie gewoon bij PSV.

Een jaar blijven
Dat verwacht ook zijn Mexicaanse volger bij PSV, Daniel Reyes, die al eerder zei dat Lozano beter nog een jaar bij PSV kan blijven. "In Mexico denken ze dat het misschien goed is voor Lozano om naar een betere competitie te gaan, maar daar ben ik het niet helemaal mee eens. Hij kan het best nog een jaar bij PSV blijven. Helemaal als de club de Champions League ingaat. Bij PSV is hij verzekerd van een basisplaats, die garantie heeft hij bij andere clubs niet", zei Reyes toen.

De Mexicaanse aanvaller speelde zijn eerste WK en was vooral na de wedstrijd tegen Duitsland 'hot news'. Lozano maakte namelijk het eerste enige doelpunt in de wedstrijd tegen wereldkampioen Duitsland. Na zijn goal werd er zelfs een aardbeving gemeten in Mexico City. Ook tegen Zuid-Korea was hij nog belangrijk met een assist.