Verdachte en journalist aangevallen in rechtszaal Den Bosch: werkstraffen tot 140 uur

16 juli 2018 om 13:44
(Archieffoto).
(Archieffoto).
Vijf van de zes mannen die op 21 februari tijdens een rechtszaak in Den Bosch een verdachte en een journalist van Omroep Brabant aanvielen, zijn veroordeeld tot werkstraffen tot 140 uur en twee maanden voorwaardelijke celstraf. Dat heeft de rechter in Breda maandag beslist. Een van de mannen werd vrijgesproken vanwege gebrek aan bewijs.
Profielfoto van Corné Verschuren
Geschreven door

Tegen de mannen waren werkstraffen van 120 tot 200 uur geëist.  Alle mannen zijn familieleden van Yassine Majiti die begin november werd doodgeschoten op de parkeerplaats bij beachclub Sunrise in Best. Op 21 februari diende de zaak tegen Toon N., de man die verdacht wordt van het doden van Majiti.  

De confrontatie van de familieleden en de verdachte in de rechtszaal leidde tot ongeregeldheden. N. werd daarop teruggebracht naar zijn cel. Meerdere mensen gingen op de vuist. Daarbij werd ook geprobeerd het dienstpistool van een agent af te pakken. De politie ontruimde vervolgens het gebouw. Bij de zitting van twee weken geleden betuigden de betrokkenen spijt. 

Vechtpartij
Dat de vechtpartij in de rechtbank plaatshad, woog extra mee voor de rechters in Breda en was de reden dat naast de taakstraffen ook voorwaardelijke gevangenisstraffen werden opgelegd. "In een rechtsstaat bepaalt de rechter de straf. De vechtpartij vond juist daar plaats waar de rechter zijn werk moet doen.”

De zaak over de schietpartij is sinds de vechtpartij verplaatst naar een extra beveiligde rechtszaal.

 

 

Wachten op privacy instellingen...