Nog steeds geen Grand Prix-wedstrijden op motorcrossterrein Lierop

18 juli 2018 om 11:18
nl
Er zullen voorlopig geen Grand Prix-wedstrijden gehouden kunnen worden op het motorcrossterrein in de Hersselse bossen in Lierop. De gemeente verbood dat eerder. Dat verbod werd aangevochten maar de Raad van State gaf de gemeente gelijk.
Profielfoto van Jan de Vries
Geschreven door
Jan de Vries

Dat wil niet zeggen dat er nooit Grand Prix-wedstrijden op het terrein van de  MAC Lierop gereden zullen worden. De gemeente Someren kan een nieuw bestemmingsplan maken waarin die wedstrijden toch toegestaan worden.

Groot protest
Vorig jaar januari  was er in Lierop een groot protest tegen het weigeren van de GP-wedstrijden. Een van de mensen die zich bij dat protest aansloot, was motorcrosser Jeffrey Herlings.

Het is een langslepende en ingewikkelde zaak waarbij de betrokkenen elkaar al vaker bij het hoogste rechtscollege van Nederland troffen. Omwonenden protesteren al jaren tegen het motorcrossen in hun achtertuin. Op grond van een oud bestemmingsplan was dat crossen wel toegestaan, maar in dat plan stond niks over GP-wedstrijden.

Overgangsrecht
Vervolgens werd er een juridische strijd gevoerd over de vraag of de Grand Prix-wedstrijden onder een overgangsrecht vielen. Na diverse rechtszaken is de balans nu zo dat ze daar niet onder vallen en dat de gemeente een nieuw plan moet maken om de wedstrijden toe te staan. 

Het goede nieuws voor de MAC Lierop is dat zij een dwangsom die door de gemeente was opgelegd niet hoeft te betalen.  

 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.