Provincie ontvangt bijna 700 afkeurende reacties op plan om Nuenen bij Eindhoven te voegen

18 juli 2018 om 16:56
nl
De provincie heeft 658 reacties ontvangen op het plan om Nuenen vanaf 2021 bij Eindhoven te voegen. Vrijwel alle reacties kwamen uit Nuenen zelf, voornamelijk van inwoners en instanties die tegen de fusie zijn. Er kwamen acht reacties uit Eindhoven en dertien uit andere gemeenten.
Profielfoto van Joris van Egmond
Geschreven door
Joris van Egmond

Betrokkenen konden tot vorige week een reactie naar de provincie sturen tegen het plan. Een woordvoerder van de provincie kon niet zeggen of het aantal reacties veel of weinig is. "We hebben weinig van dit soort zaken meegemaakt." De reacties worden de komende weken uitgebreid bestudeerd waarna de provincie zeer waarschijnlijk met een reactie komt. 

Referendum
Een reactie naar de provincie was niet de enige mogelijkheid voor inwoners van Nuenen om zich uit te spreken over het fusieplan. Op 10 oktober kunnen de inwoners stemmen tijdens een referendum. Op 8 november bespreekt de gemeenteraad de uitkomsten van het referendum. 

Het fusievoorstel van de provincie ligt enorm gevoelig in Nuenen. De gemeente zou volgens de provincie niet bestuurskrachtig genoeg zijn en daarom nam provinciebestuurder Anne-Marie Spierings het heft in eigen handen. Haar handelwijze was tegen het zere been van onder meer W70, dat tijdens de gemeenteraadsverkiezingen de grootste partij werd. 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.