'Neem extra deo mee, want het kan stinken', dragqueens bereiden zich voor op bloedhete Roze Maandag

23 juli 2018 om 09:40
nl
Alle glitterjurken, bergen make-up en hoge hakken mogen weer uit de kast. Tilburg maakt zich op voor een bloedhete Roze Maandag. Iemand die zich al uren aan het klaarmaken is, is Jeffrey Heeren uit Tilburg. De 23-jarige Jeffrey tovert zichzelf om tot Janice La Jerve. "Ik wil me vandaag drie keer omkleden, als ik het haal met die warmte."
Profielfoto van Eva de Schipper
Geschreven door

Jeffrey werd begin juni benoemd tot Miss Travestie Noord-Brabant. Hij is maandagochtend al om zes uur opgestaan om op tijd klaar te zijn voor de Pride Walk.

'Wie mooi wil zijn...'
Op de vraag of Jeffrey als Janice La Jerve rekening houdt met de hitte, is zijn antwoord heel duidelijk: "Nee, helemaal niet", lacht hij. "Wie mooi wil zijn moet pijn lijden. Ik kijk wel hoe lang ik het vol hou." Speciaal voor Roze Maandag heeft Jeffrey een lange, knalroze jurk met glittersteentjes gekocht. "Die moet ik dus echt wel aan, dat kan niet anders!"

's Avonds door als man
Het huis van Jeffrey in Tilburg zit vol vrienden die zich, net als hij, klaarmaken voor de grote dag. "Hier doen ze allemaal zo min mogelijk aan. Het liefst hou ik het tot een uur of vijf vol als Janice. Na het avondeten ga ik door als man. Overdag zijn er veel meer mensen die je bewonderen, daarom gaan de meesten 's avonds door als man om te feesten." 

's Middags wisselt Janice La Jerve haar lange jurk in voor een catsuit. "Het is een witte met heel veel steentjes. En ik hoop later nog een body aan te doen, met jawel, héél veel steentjes."

(Drag)tips van Janice La Jerve:
1. "Neem een waaier mee."
2. "Spray haarlak over je haar én vooral ook over je make-up. Dat houdt alles op z'n plek, al zit je de volgende dag wel onder de pukkels."
3. "Neem extra deo mee, want het kan soms wel stinken. Je vraagt dan gewoon aan je buurvrouw: heeft u deo nodig? Je mag hem wel even lenen hoor! En verder heb ik ook een klein flesje parfum mee in mijn tasje."
4. "Zoek de schaduw op en neem een paraplu mee."
5. "Drink niet te veel alcohol en vooral veel water. "Ik neem 's ochtends al m'n eerste wijntje, maar drink gedurende de dag veel water."

 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.