Wildwesttafereel Roosendaal: vier jaar cel voor schutter, broer op vrije voeten

6 augustus 2018 om 12:54
nl
Jaouad B. moet vier jaar de cel in voor poging tot doodslag. Hij schoot vanuit een auto op een man in een bestelbus in Roosendaal. Zijn broer Hicham krijgt een gevangenisstraf van zes weken voor mishandeling. Doordat hij al langer in voorarrest zat, komt hij meteen vrij, zo heeft de rechter besloten. De twee verdachten waren zelf niet aanwezig bij de uitspraak.
Profielfoto van Malini Witlox
Geschreven door

De Roosendaalse broers volgden in december 2017 het busje van Younes. Het bleek om een drugszaak te gaan. Younes zou dertig kilo hasj hebben gestolen van de broers. 

Het busje scheurde weg toen er op geschoten werd, de broers volgden het. In de Nieuwstraat voor het politiebureau eindigden de wildwesttoestanden. Daar zag een agent ineens een man op straat die riep: "Ik ben in mijn rug geschoten." Verdachte Hicham schopte en sloeg Younes. Agenten konden de vechtersbazen uit elkaar halen. Een agent hoorde Hicham roepen dat Younes een 'vuile ripper' is. 

Hicham werd door de rechter vrijgesproken van zware mishandeling. Hij zou ook niet geweten hebben dat zijn broer een pistool bij zich had. Reden voor de rechter om niet mee te gaan in de eis van de officier van justitie om hem vier jaar de gevangenis in te sturen. 

Tijdens de rechtszaak kwam naar voren dat de broers al maanden werden getreiterd en bedreigd door Younes. Dat gebeurde via filmpjes op Snapchat. De broers hadden een paar dagen voor de schietpartij aangifte gedaan van die bedreiging. 

De schietpartij op 5 december leidde overigens tot een nieuwe schietpartij, vermoedelijk een wraakactie. Op 18 februari werd het huis van Hicham  aan de Amethistdijk beschoten. Younes werd daarvoor later opgepakt en moet hier nog terecht voor staan. 

Wachten op privacy instellingen...

 

Wachten op privacy instellingen...

 

Wachten op privacy instellingen...

 

Wachten op privacy instellingen...

 

Wachten op privacy instellingen...

 

Wachten op privacy instellingen...

 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.