Justitie wil hogere straf voor vrouw die sambal op vagina smeerde

7 augustus 2018 om 14:32
nl
Justitie in Breda is het niet eens met de straf die Halima uit Zundert heeft gekregen voor de ernstige mishandeling van de minnares van haar man. De verdachte smeerde sambal op de vagina van het slachtoffer. De rechter bepaalde twee weken geleden dat de Zundertse niet meer terug de cel in hoeft. Wel moet ze een werkstraf uitvoeren. Justitie vindt die straf te laag en gaat in hoger beroep.
Profielfoto van Robert te Veele
Geschreven door

Halima was erachter gekomen dat haar vriendin, het latere slachtoffer, al vijf jaar een relatie had met haar echtgenoot. Volgens justitie lokte de vrouw haar vriendin die dag naar haar huis. Het slachtoffer werd vastgebonden, geslagen, kaalgeschoren en bedreigd met een mes. Ze smeerde vervolgens sambal op de vagina van haar beste vriendin.

Zwanger

De Zundertse werd in juli door de rechtbank in Breda veroordeeld tot 160 dagen cel. Die tijd had ze volledig in voorarrest al uitgezeten. Naast een werkstraf van 120 uur kreeg Halima ook een voorwaardelijk celstraf en moet ze een schadevergoeding van zevenduizend euro betalen.

De rechter besloot tot een lagere straf, omdat Halima zwanger was toen ze in voorarrest zat. Dat was daardoor extra zwaar. De officier van justitie eiste tijdens de zitting zestien maanden celstraf, waarvan zes maanden voorwaardelijk. Ze vindt dat de vrouw zwaarder gestraft moet worden.


App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!