Video

Explosie bij café in Oss: 'Het leek wel een handgranaat'

15 augustus 2018 om 18:40
nl
De bewoners van de Berghemseweg in Oss zijn in de nacht van dinsdag op woensdag opgeschrikt door een enorme knal bij Café Zaal 't Berghje. De politie heeft de omgeving rond de feestzaal in de straat afgezet. De feesten tijdens de Osse kermis kunnen gewoon doorgaan.
Profielfoto van Alice van der Plas
Geschreven door

Ooggetuigen werden rond 01:00 uur opgeschrikt door de knal. "Het was echt een enorme knal. De ruiten van de naastgelegen woning liggen aan diggelen. Het leek wel een handgranaat", zegt een buurtbewoner. 

Schrik
Ook Kristian Westerveld, presentator van het radioprogramma Afslag Zuid op Omroep Brabant, hoorde een enorme klap. "Ik woon vlakbij en hoorde een hele harde knal. Zoiets heb ik nog nooit gehoord." Volgens Westerveld klonk het alsof een auto uit elkaar knalde. "Ik heb natuurlijk geen verstand van explosieven, maar hier is serieus spul aan te pas gekomen."

De eigenaar van het café liet aan een verslaggever van Omroep Brabant weten erg geschrokken te zijn. Hij heeft geen idee wie er achter de explosie zit.

Wachten op privacy instellingen...


Geplande feesten
Bij ’t Berghje staan komend weekeinde en dinsdag feesten op het programma. De gemeente Oss laat weten dat de feesten gewoon door kunnen gaan. Het café moet dan wel aan bepaalde veiligheidsvoorwaarden voldoen. "Wat die voorwaarden zijn zeggen we niet, het heeft met veiligheid te maken" laat een woordvoerder van de gemeente weten.

De Osse coffeeshop De Jungle moest eerder dit jaar dicht toen er bij een schietpartij zeker twintig kogels werden afgevuurd op het pand.
LEES OOK: Beschoten coffeeshop in Oss moet dicht: ‘Dit was een gerichte aanslag'

De tekst gaat verder onder de tweet en video. 

Wachten op privacy instellingen...

 

 

Volgens een buurtbewoner zouden mensen op een scooter iets gegooid hebben naar het huis naast de feestzaal en er toen snel vandoor zijn gegaan. De bewoners zaten op dat moment televisie te kijken.

"Ik zag de bewoners na de klap verbouwereerd op straat lopen", aldus Westerveld. "De ramen van café het Berghje en het woonhuis ernaast zijn eruit geblazen."

Wachten op privacy instellingen...

 

Volgens de politie zijn er geen gewonden gevallen. De man die in het huis woont, is door ambulancepersoneel nagekeken. De EOD heeft onderzoek gedaan in Oss, meldt de politie. 

Wachten op privacy instellingen...

Ongeluk
De feestzaal kwam eerder in het nieuws na een ernstig ongeluk met Oud en Nieuw. Een 28-jarige vrouw werd toen aangereden vlakbij de feestzaal. 

Het ging om de dochter van de eigenaar. De eigenaar loofde een beloning uit voor mensen die informatie hadden over het ongeluk. 

 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.