Video

Ja hoor, daar zijn ze weer! 3000 nieuwe studenten overspoelen Tilburg tijdens TOP-week

20 augustus 2018 om 08:36
nl
De zomervakantie is voorbij, en dat betekent dat het een drukte van belang is in Tilburg. Nieuwe studenten doen mee aan de TOP-week, de introductieweek. Maandagochtend melden de eerste studenten zich in het Sportcentrum van de Universiteit.
Geschreven door

De Tilburgse introductieweek, voorheen de TIK-week, begon maandagmorgen om 8.15 uur. De eerste studenten stonden al vroeg in de rij om zich officieel aan te melden voor de week vol activiteiten om kennis te maken met de stad en het studentenleven. 

En dan is het best spannend om als eerstejaars in een grote, onbekende massa te staan. “Ik kon vannacht niet zo goed slapen, terwijl ik alle slaap straks nodig heb", lacht Melissa Boom (18) uit Nieuwegein. Waarom ze zenuwachtig is? "Ik lust geen bier en dat terwijl hier een hele hoop bier komt!"

Wachten op privacy instellingen...

In totaal doen er dit jaar ruim drieduizend studenten mee aan de Tilburgse TOP-week. Gewapend met fietsen, slaapmatjes en slaapzakken stonden ze te wachten zodat ze zich konden aanmelden voor de intro. Ze werden opgewacht door hun 'papa’s en mama’s', oudere studenten die tot en met vrijdag voor ze zullen zorgen. 

Intro-papa's en -mama's
En die intro-papa’s en –mama’s hebben er zin in. Verkleed stonden ze vol goede zin hun ‘kindjes’ op te wachten. 

Wachten op privacy instellingen...

“Het is toch mooi om ze klaar te mogen stomen voor het komend studiejaar”, vertelde een TOP-papa, verkleed als bruid. “Die eerste beleving mogen meemaken. En we kunnen ze van alles bijbrengen. Over het studeren, maar natuurlijk ook over het uitgaan in de stad.”

Wachten op privacy instellingen...

De studenten gaan tijdens hun introductie onder andere zwemmen en bbq'en. Ook is er een buitenbioscoop en zijn er talloze feestjes. De TOP-week duurt tot en met vrijdag. 

 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.