Kostershuisje Nuenen bijna klaar, 'Dit huisje is van heel Nuenen' - Omroep Brabant
Video

Kostershuisje Nuenen bijna klaar, 'Dit huisje is van heel Nuenen'

21 augustus 2018 om 09:36
nl
De muren staan nog naar buiten en de luiken hangen scheef, maar dat is ook de charme. Het op één na oudste huisje van Nuenen wordt opgeknapt, maar zonder haar ouderdomstrekjes te verliezen.
Profielfoto van Jos Verkuijlen
Geschreven door

“Je wordt er een beetje verliefd op”, vertelt eigenaar Arjan van der Vondervoort. Hij probeert het oude gevoel van het huisje in de verbouwing te bewaren. “De hele kap is nieuw, maar we hebben wel de oude vorm behouden. De kap was een beetje doorgezakt, maar die knik hebben we er weer in gemaakt, want dat was juist de charme.”

 De scheef hangende luiken worden nog vernieuwd, maar ook hier blijft de ‘look en feel’ hetzelfde, volgens Van der Vondervoort. Het huisje werd gebouwd als wevershuis, uiteindelijk kwam Mien van der Burg er te wonen. Zij was kosteres van het protestantse kerkje aan de Papenvoort. Daarom werd in de tijd dat zij er woonde het huisje omgedoopt tot Kostershuisje. 

Tekst gaat verder onder video

 

Wachten op privacy instellingen...

 

'Mensen komen gezellig babbelen'
Het huisje heeft ook als winkeltje gediend. “Mensen zijn dat gewend, dat is heel gezellig”, vertelt Van der Vondervoort. “Als ik bezig ben met klussen, zet ik de deuren open. Mensen komen dan gezellig binnen om een babbeltje te maken.”

Het huisje krijgt vorm, maar is nog lang niet af. “In 2019 moet het open als bed and breakfast, maar ik heb mijn moeder beloofd dat ze in september met haar vriendinnen hier haar verjaardag mag vieren.”

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.