Riny bouwde de Sint-Janskathedraal na op schaal en dat was 2500 uur werk

24 augustus 2018 om 09:23
nl
Drie jaar heeft Riny van Hassel uit Rosmalen eraan gewerkt. En nu is ie klaar. De Sint Jan op schaal: EEN op 75. Een zeer gedetailleerde kopie van de Bossche kathedraal. 2500 uur werk had Van Hassel eraan: "Ik dacht best wel eens: dat gaat 'm niet worden, zo veel werk. Maar het is toch gelukt."
Profielfoto van Tom van den Oetelaar
Geschreven door

Hij staat nu nog in de woonkamer. Bijna een meter hoog en anderhalve meter in de lengte. Het model is ongelofelijk gedetailleerd. "Ik kan soms niet geloven dat ik het geduld heb gehad om door te gaan."

Van Hassel: "Het mooie van dit schaalmodel is, dat je bovenop het dak van de Sint Jan kijkt. Als je normaal in de stad komt, kijk je niet op het dak. Je ziet hem heel anders." Een piepklein bruidspaartje geeft aan hoe klein de mens is ten opzichte van de kathedraal.

Ook aan de binnenkant heeft Van Hassel nagebouwd. "Ik heb er 1400 gaatjes voor moeten boren", vertelt hij. Om het interieur te kunnen bewonderen, kan het dak eraf.

Inwoners van Rosmalen kunnen Riny's Sint-Janskathedraal bewonderen van  6 tot en met 9 september op een tentoonstelling in het nieuwe winkelcentrum van Rosmalen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.