‘Modelstudent’ Hendrik (23) mag speechen voor koning tijdens opening mbo-jaar in Tilburg

27 augustus 2018 om 09:00
nl
Koning Willem-Alexander bezoekt maandagmorgen Tilburg. Hij zal daar het mbo-schooljaar officieel openen op het ROC. Voor de koning is een heel programma uitgestippeld, en in dat programma is een speciale plek gereserveerd voor Hendrik de Kok uit Tilburg. Hij mag een toespraak houden voor de Majesteit.
Profielfoto van Saskia Nelissen
Geschreven door

Het is voor de eerste keer dat het mbo-schooljaar officieel geopend wordt. In het hbo en wo is het al lange tijd gebruikelijk om het nieuwe studiejaar te openen. Met de nieuwe opening van het mbo-schooljaar moet ook het mbo die positieve aandacht krijgen. 

Veel oefenen
“Mijn speech is af en ik heb hem goed geoefend”, vertelt de 23-jarige Hendrik in het programma Wakker! op Omroep Brabant radio. “Ik heb hem ook geoefend voor verschillende mensen. Zij hebben mij aanwijzingen gegeven, toen heb ik nog kleine aanpassingen gedaan.”

 

Wachten op privacy instellingen...

 

Het is niet helemaal toevallig dat Hendrik de eer krijg om voor de koning te spreken. Afgelopen jaren kwam ‘modelstudent’ Hendrik vaker in het nieuws, vanwege zijn vrijwilligerswerk voor vluchtelingen

Vrijwilligerswerk
“Daar ga ik nu ook wat over vertellen. Bijvoorbeeld wat ik op Lesbos heb gedaan en heb gezien in de vluchtelingenkampen. En over mijn stage in Gambia, waar ik heb gewerkt in een ziekenhuis.”

“Ik denk dat ze mij voor de speech voor de koning hebben gevraagd omdat het mbo graag wil laten zien dat ze ook heel gemotiveerde studenten hebben”, aldus Hendrik. “Net als op het hbo en wo.”

Primeur voor Tilburg
“En het is wel heel leuk dat Tilburg nu de primeur heeft, met de allereerste opening van het mbo-schooljaar. De komst van de koning maakt het helemaal leuk.”

Hendrik oefent maandag nog één keer zijn speech. Maandagmiddag verschijnt de koning op het ROC om onder andere naar Hendrik te luisteren. “En dan gaat het helemaal goed komen!”

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.