Rabobank heeft al één miljoen euro uitgekeerd aan gedupeerden van kluisjesroof Oudenbosch - Omroep Brabant

Rabobank heeft al één miljoen euro uitgekeerd aan gedupeerden van kluisjesroof Oudenbosch

30 augustus 2018 om 12:40
nl
De Rabobank heeft tot nu toe een miljoen euro aan schadevergoedingen uitgekeerd aan gedupeerden van de kluisjesroof bij een vestiging in Oudenbosch. Dat zegt woordvoerster Elise van Heeswijk van Rabobank Nederland. Over hoeveel nog moet worden uitgekeerd aan claims doet de bank geen mededelingen. Het Openbaar Ministerie schat de totale schade op zo’n tien miljoen euro.
Profielfoto van Robert te Veele
Geschreven door

De Rabobank begon in juni met het afwikkelen van claims van gedupeerden. De klanten moeten met foto's of taxatierapporten aannemelijk maken wat ze in hun kluisje hadden liggen. Het teruggeven van sieraden en munten is een complexe zaak, omdat sommige spullen door meerdere mensen zijn herkend.

Bankroof
De kluisjesroof gebeurde in de nacht van 3 op 4 maart. De twee bankrovers lieten zich opsluiten in het bankgebouw en gingen 24 uur later met vuilniszakken vol geld, goud en zilver weer naar buiten.

De politie hield eind april twee medewerkers van het Bredase beveiligingsbedrijf EBN aan. Justitie denkt dat zij de kluisjesrovers hebben binnengelaten. Het duo zit nog vast. Ook heeft de politie nog twee oud-medewerkers van EBN in het vizier. Ze zijn nog niet aangehouden.

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.