Jeffrey Herlings kan dit weekend wereldkampioen worden: ‘Zorgen dat het niet te makkelijk wordt'

31 augustus 2018 om 12:00
nl
De Grand Prix in Turkije van aankomend weekend betekent de eerste kans voor motorcrosser Jeffrey Herlings om dit seizoen de wereldtitel te grijpen. De 23-jarige crosser uit Oploo heeft een voorsprong van 73 punten op naaste achtervolger Antonio Cairoli. In Turkije kan Herlings als het meezit de wereldtitel al binnenslepen, maar de kans lijkt groter dat dit gaat gebeuren in Assen.
Profielfoto van Job Willemse
Geschreven door
Job Willemse

“Als motorcrosser wil je het natuurlijk zo snel mogelijk binnen halen, maar voor Herlings zou Assen wel het mooiste zijn”, zegt tienvoudig wereldkampioen Stefan Everts. De Belgische oud-crosser werd in zijn loopbaan tien keer wereldkampioen, waarvan één keer in eigen land. “Dat was echt heel speciaal. Je weet nooit hoe het schema is, wellicht is er wel geen enkele kans meer om in de komende jaren de wereldtitel in eigen land te winnen.”

Tekst gaat verder onder de tweet.

Wachten op privacy instellingen...

Doorzetten
De kracht van Herlings is volgens Everts vooral zijn enorme doorzettingsvermogen. “Hij heeft de wil om telkens weer inzet te tonen. Herlings heeft een grote winnaarsmentaliteit en dat brengt hem heel ver. Hij is echt van een andere planeet. Fysiek is hij ijzersterk en technisch is hij gewoon de snelste crosser. Niemand kan wat hij kan.”  

Ook motorcrosser Brian Bogers, die bijna zijn rentree kan maken na een jaar lang blessureleed, is diep onder de indruk van zijn landgenoot. “Hij doet wat hij in de MX2-klasse ook deed en dat had niemand verwacht”, vervolgt Bogers. “Soms moet Jeffrey een aantal coureurs inhalen. En dan lijkt het zo makkelijk. Hij doet het echt heel erg goed.”

Tekst gaat door onder Instagrampost.

Wachten op privacy instellingen...

Knap
Bogers hoopt zelf dat Herlings de wereldtitel pakt in Assen, niet komend weekend al in Turkije. Maar wanneer Herlings de titel ook pakt, de prestatie is sowieso knap. “Natuurlijk, extreem knap. Vorig jaar had hij in het begin een blessure, toen had hij wat moeite. Maar aan het einde liet hij al zien waar hij toe in staat is. Dat laat hij dit hele jaar ook zien.”

“Een wereldtitel winnen went nooit”, beweert Everts. “Ieder jaar is het weer anders door verschillende factoren. Er kunnen andere wedstrijden zijn, maar je kunt ook geblesseerd raken en alsnog de titel pakken. Elke titel die je wint is en blijft speciaal.”

De Belg vindt het lastig om in te schatten hoe ver de 23-jarige Herlings kan komen. “Hij moet ergens een uitdaging in vinden, er voor zorgen dat het niet te makkelijk wordt. Wellicht vindt hij de motivatie om de tien wereldtitels van mij te evenaren of te verbreken.”

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.