Video

Houdoe bloed, zweet en tranen: Zundertse Bloemencorsowagens gesloopt

4 september 2018 om 12:22
nl
Het is al even vastgeklonken aan Corso Zundert als de dahlia’s aan de prachtige creaties: het slopen van de wagens na de optocht van zondag. Maanden van bloed, zweet en tranen verdwijnen langzaam maar zeker in de grijpgrage klauwen van de vele kraanwagens en uiteindelijk in de afvalcontainer.
Profielfoto van Jesse van Kalmthout
Geschreven door
Jesse van Kalmthout

Maandag konden liefhebbers nog één keer komen kijken naar de bloemenpraal bij de traditionele tentoonstelling. In vol ornaat, natuurlijk. 

Dat is een dag later wel anders.  Onder meer de Boschereaans, de creatie van buurtschap Stuivezand, wordt volledig omver gesleurd.

Fotoreportage
Onze fotograaf nam ook een kijkje bij de sloop van de corsowagens, de fotoreportage kun je hier bekijken.

 

Wachten op privacy instellingen...

"Nu is het wel klaar", zegt een van de wagenbouwers die aan het slopen is. Hij wil na de drukke periode wel graag even rust, maar is overduidelijk besmet met het corsovirus: "Over twee weken dan wil ik eigenlijk wel weer naar de tent gaan." 

Een andere sloper noemt het een mooi moment: "Lekker opnieuw beginnen, straks weer een ontwerp op papier zetten." Tranen zijn er niet bij het afbreken van de wagens: "Het altijd een dubbel gevoel, maar het hoort erbij", zegt een nuchtere wagenbouwer.

De tekst gaat verder onder de video.

Wachten op privacy instellingen...

Nog een keer genieten van het Corso in Zundert? De foto's vind je hier

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.