32 verstekelingen op één dag aangetroffen op industrieterrein Moerdijk

5 september 2018 om 13:59
nl
De politie heeft woensdag 32 verstekelingen aangetroffen op industrieterrein Moerdijk. Het gaat onder andere om mannen en vrouwen uit Eritrea.
Profielfoto van Robert te Veele
Geschreven door

Op de Orionweg werden woensdagochtend eerst vier mannen en drie vrouwen uit Eritrea staande gehouden. Later kwam er bij de politie een melding binnen dat er nog eens 25 verstekelingen in een vrachtwagen zaten. 

Marechaussee
De illegalen hadden zich na hun ontdekking verspreid over het industriegebied. De politie en marechaussee hebben in samenwerking met een politiehelikopter naar de mannen en vrouwen gezocht.

Eerder leek het nog om een totaal van 53 verstekelingen te gaan. Door miscommunicatie twitterden verschillende wijkagenten hogere aantallen. De politiewoordvoering heeft dit aantal later naar beneden bijgesteld. 

Wachten op privacy instellingen...

 

 

Dinsdag was het ook raak in het industriegebied. Toen sprongen op de Distriboulevard zeven illegalen uit Eritrea en Oeganda uit een vrachtwagen. Ze zijn allemaal overgedragen aan de Vreemdelingenpolitie.

Wachten op privacy instellingen...

Het probleem met vluchtelingen in Moerdijk is aan de orde van de dag. Meestal zijn het Albanezen die in een vrachtwagen via zeehaven Moerdijk naar Engeland proberen te komen. Regelmatig worden er langs de snelwegen in West-Brabant ook Afrikaanse verstekelingen aangetroffen die met een vrachtwagen naar Nederland zijn gekomen.

Noodklok
Burgemeester Jac Klijs luidde vorige week de noodklok en heeft minister Ferdinand Grapperhaus van Justitie en Veiligheid om hulp gevraagd. Het politiehaventeam telt slechts drie agenten, waardoor het moeilijk is om de haven van Moerdijk veilig te houden. 

 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.