Video

JoeySuki stopte als dj en is nu artiestenbegeleider: 'Alleen maar respect voor beslissing Hardwell'

7 september 2018 om 16:46
nl
"Ik weet hoe moeilijk het is om een stap terug te doen op het moment dat je je droom leeft." Voormalig dj JoeySuki uit Tilburg spreekt uit ervaring. Hij was een succesvol muzikant en reisde van het ene continent naar het andere voor het zoveelste optreden. Hij stopte daar vrij abrupt mee omdat hij een burn-out kreeg van de druk die op hem rustte.
Profielfoto van Femke de Jong
Geschreven door

Op dit moment begeleidt hij artiesten en andere succesvolle mensen hoe ze om moeten gaan met de druk. "Het is een heftige keuze en dat zal voor Hardwell niet anders zijn. Jaren werk je toe naar een droom. Dan zit je in die droom en om dan bij jezelf te kunnen blijven verdient alleen maar respect."

Avicii
Joey denkt dat niet alleen dj's tegenwoordig met een immense druk te maken krijgen. "Sinds de dood van de beroemde dj Avicii staat het leven van deze artiesten wel in een extra grote spotlight. Maar denk even aan Amy Winehouse en ik denk dat sommige topvoetballers ook een waanzinnige druk ervaren."

Kijk hieronder het interview met Joey. 

 

Joey ziet ook dat dj's vaak meerdere optredens hebben op een dag waar andere artiesten er hooguit één hebben. "Ook het reizen door verschillende tijdzones is slopend. Ondertussen wordt er ook nog nieuwe muziek verwacht en zo gaat het maar door. Voor mij was het na twaalf jaar genoeg, dus alle begrip voor Hardwell."

Samenwerken
JoeySuki werkte in het verleden samen met Hardwell. Ze maakten samen het nummer 'Munster', dat in 2011 werd uitgebracht. 

Wachten op privacy instellingen...

 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.