Video

PSV verliest met ruime cijfers van FC Barcelona: Lionel Messi maakt hattrick

18 september 2018 om 20:22
nl
PSV is de groepsfase van de Champions League gestart met een 4-0 nederlaag in en tegen Barcelona. De Catalaanse grootmacht heeft die ruime overwinning vooral te danken aan Lionel Messi. De kleine dribbelaar was goed voor een hattrick. Lange tijd leek PSV mee te kunnen met Barcelona. Maar na de 2-0 in de 74e minuut was het verzet gebroken van de Eindhovenaren.
Profielfoto van Job Willemse
Geschreven door
Job Willemse

In de eerste helft deed PSV prima mee met de wereldsterren van Barcelona. De Eindhovenaren kregen zelfs de eerste kans van de wedstrijd. Gastón Pereiro schoot vanaf de rand van het strafschopgebied net over na een afgevallen vrije trap. Het spelbeeld was de gehele wedstrijd hetzelfde: de thuisploeg domineerde en PSV probeerde via de omschakeling Barcelona pijn te doen. Dat lukte een aantal keer mondjesmaat, maar grote kansen kreeg PSV niet. 

Lionel Messi maakte na een half uur spelen de eerste goal van de avond. De Argentijnse superster krulde een vrije trap fraai in de kruising. Verder dan die goal kwam Barcelona niet in de eerste helft. De ploeg van Ernesto Valverde leek er weinig zin in te hebben en vond de voorsprong wel prima. 

De tekst gaat verder onder de tweet.

Wachten op privacy instellingen...

Messi-show
Ousmane Dembélé maakte er pas na 74 minuten 2-0 van en daarmee was het verzet van PSV verbroken. Vervolgens was het tijd voor de Messi-show. De dribbelaar maakte in korte tijd een eind aan de dromen van PSV met de 3-0 en 4-0. 

Barcelona kreeg nog wel een rode kaart na 80 minuten. Samuel Umtiti kreeg zijn tweede gele kaart na een overtreding op Hirving Lozano. PSV begint de groepsfase van de Champions League dus met een 4-0 nederlaag. Ook de twee andere clubs in de groep speelden hun wedstrijd om 18.55 uur. Inter won na een laat doelpunt met 2-1 van Tottenham Hotspur. 

De wedstrijd hielden we LIVE bij. Lees en bekijk alles hieronder nog eens rustig terug.

'95 AFGELOPEN.

Wachten op privacy instellingen...

'90 Er komen vijf minuten bij.

'87 Doelpunt Barcelona. 4-0 en een hattrick voor Lionel Messi. Nu heeft de Argentijn dus één doelpunt meer gemaakt in de Champions League dan heel PSV. 

En daar is ook de laatste wissel van PSV. Erick Gutiérrez maakt zijn Champions League-debuut en vervangt Pablo Rosario. Ook FC Barcelona heeft nu al drie keer gewisseld. Trainer Ernesto Valverde heeft Phillipe Coutinho, Ousmane Dembélé en Ivan Rakitic naar de kant gehaald. Lenglet, Arthur en Vidal zijn voor hen in de plaats gekomen. 

'83 Hirving Lozano lijkt de 3-1 op het scorebord te zetten, maar de Mexicaan wordt afgevlagd voor buitenspel. Terechte beslissing van het arbitrale trio. 

'79 RODE KAART SAMUEL UMTITI. De Franse verdediger krijgt zijn tweede gele kaart van de avond en kan inrukken. Hirving Lozano is het slachtoffer en blijft geblesseerd op de grond liggen. Lijkt last te hebben van het hoofd, nadat hij in botsing kwam met Umtiti. 

'77 Doelpunt Barcelona. Over en sluiten, Lionel Messi maakt zijn tweede van de avond en de derde van Barça. Ivan Rakitic lepelt de bal over de verdediging van PSV heen en natuurlijk staat Messi op de goede plek: 3-0. De Argentijn heeft nu evenveel doelpunten gemaakt in de Champions League als heel PSV, ongekend. 

Ondertussen heeft PSV gewisseld en is Donyell Malen in de ploeg gekomen voor Steven Bergwijn. 

De tekst gaat door onder de afbeelding.


'74 Doelpunt Barcelona. De Catalanen beslissen de wedstrijd. Ousmane Dembélé draait goed weg bij Hendrix en Lozano en haal daarna fraai uit en plaatst de bal in de verre hoek, buiten bereik van Jeroen Zoet. 

Meteen daarna krijgt Luis Suárez een schietkans. De Uruguayaan lepelt de bal over Zoet heen, maar eindigt op de bovenkant van de lat. 

'67 Mark van Bommel wisselt voor het eerst. Nicolas Isimat-Mirin vervangt Nick Viergever die dicht tegen zijn tweede gele kaart aan zat. 

De tekst gaat verder onder de tweet.

Wachten op privacy instellingen...

Weer PSV in de omschakeling. Lozano schiet tegen het been van Gerard Pique aan. 

De tekst gaat door onder de afbeelding.


'62 Angeliño produceert het eerste schot van PSV tussen de palen. De Spaanse linksback schiet een afvallende bal hard, maar recht op doelman Ter Stegen. 

Viergever lijkt Suárez een tik in het gezicht te geven in een duel om de bal. De verdediger krijgt niet zijn tweede gele kaart, wel een vrije trap voor Barcelona. Ditmaal schiet Messi de bal naast de goal van Jeroen Zoet, die opgelucht adem kan halen. 

'58 Er gebeurt nu genoeg in Camp Nou. Philippe Coutinho krult de bal in de verre hoek, maar Zoet kan de bal met een hand uit de goal tikken. 

Een minuut later krijgt Luuk de Jong geel voor vasthouden, de derde gele kaart van de wedstrijd.

'54 Nu is het PSV dat in de omschakeling gevaarlijk is. Opnieuw is het Steven Bergwijn die de bal op Hirving Lozano legt, maar de aanvaller schiet wild over. Vervolgens is het Barcelona dat weer gevaarlijk wordt. Suárez geeft voor op Coutinho, maar ook de Braziliaan schiet de bal op zijn beurt wild over. Samuel Umtiti krijgt daarna nog een gele kaart voor een overtreding op Luuk de Jong. 

'50 Lionel Messi krijgt net wat te veel ruimte van de PSV-defensie en kan randje zestien uithalen. Zijn schot wordt gepakt door Jeroen Zoet, die hem daarna weer loslaat. Denzel Dumfries werkt uiteindelijk de bal weg. 

De tekst gaat door onder de afbeelding.


'47 Kansje voor Hirving Lozano. Steven Bergwijn krijgt de bal na een goede actie voor en de Mexicaan kan bijna inkoppen, maar Barça-doelman Ter Stegen kan de bal net weg boksen.

Beide teams staan weer op het veld, de tweede helft is begonnen!

'45 Oei! Daar kreeg Luuk de Jong nog een kansje. De spits neemt de voorzet van Denzel Dumfries prima aan, maar zijn schot gaat daarna ruim over. 

Bijna rust in Camp Nou. Ondanks het doelpunt doet PSV nog gewoon mee. Het spelbeeld is niet veranderd na de goal van Barcelona. De Catalaanse grootmacht zet PSV onder druk en de Eindhovenaren loeren nog altijd op de counter. Barça lijkt niet al te veel moeite in de wedstrijd te willen stoppen, het tempo in de wedstrijd is vrij laag. 

'31 Doelpunt FC Barcelona. Lionel Messi, wie anders. De Argentijnse wereldster krult de vrije trap op fantastische wijze in de kruising. PSV-goalie Jeroen Zoet is volledig kansloos. 

De tekst gaat verder onder de tweet.

Wachten op privacy instellingen...

'30 De eerste gele kaart is voor PSV'er Nick Viergever, na een overtreding op Ousmane Dembélé op een gevaarlijke plek. Messi achter de bal. 

'28 Barça-verdediger Sergi Roberto probeert het van afstand maar kan doelman Jeroen Zoet niet verrassen. 

De druk van FC Barcelona neemt wat meer toe. PSV probeert nog altijd via de omschakeling Barça pijn te doen. Net zagen we dat Lozano in een sprintduel sneller was dan zijn directe tegenstander Jordi Alba, maar het schot dat de Mexicaan vervolgens vanuit een moeilijke produceerde, werd een ingooi.

De tekst gaat verder onder de tweet.

Wachten op privacy instellingen...

'20 Daar was de kans voor Luis Suárez! De oud-Ajacied loopt slim weg achter de verdediging van PSV maar schiet in het zijnet. 0-0 nog altijd. 

Het eerste kwartier zit erop en PSV is al twee keer gevaarlijk geweest. Ook FC Barcelona is een aantal keer gevaarlijk geweest, maar de Eindhovenaren houden zich tot dusverre prima staande.

De tekst gaat verder onder de tweet.

Wachten op privacy instellingen...

'14 Opnieuw een mogelijkheid voor de Eindhovenaren. In de omschakeling speelt Lozano Bergwijn aan, maar de vleugelaanvaller krul van net buiten de zestien net naast. 

'11 Ook FC Barcelona is nu tot tweemaal toe gevaarlijk. Philippe Coutinho kopt net over.

'8 De eerste kans is voor PSV. Gastón Periero vangt een afvallende vrije trap op en schiet over. 

De tekst gaat verder onder de tweet.

Wachten op privacy instellingen...

PSV houdt het zoals verwacht zeer compact. Het is FC Barcelona dat de bal heeft, maar de ploeg van Mark van Bommel probeert hoog druk te zetten op de momenten dat het kan. Het staat nog 0-0.

'1 De Champions League is begonnen voor PSV. De bal rolt!

De tekst gaat verder onder de tweet.

Wachten op privacy instellingen...

Nog minder dan tien minuten voor de aftrap!

PSV-clubwatcher Joost van Erp verwacht een 2-2 gelijkspel in Barcelona. "PSV krijgt het lastig in Barcelona, maar profiteert van het feit dat de Spanjaarden er te makkelijk over denken. Dat levert de ploeg van Mark van Bommel alsnog een puntje op. Het gelijke spel zal op z'n PSV's worden binnengehaald, want Luuk de Jong maakt in de blessuretijd de 2-2."

De tekst gaat verder onder de tweets.

Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...

FEITEN EN WEETJES

• PSV staat in Europees verband voor de zevende keer tegenover Barcelona. Van de zes eerdere ontmoetingen wonnen de Eindhovenaren er één, tegen drie gelijke spelen en twee nederlagen.
• Bij PSV is Luuk de Jong de speler met de meeste Champions League-ervaring. De spits speelde tot nu toe zeventien wedstrijden op het hoogste Europese niveau, waarin hij vier keer scoorde.
• Bij Barcelona is Lionel Messi de meest ervaren speler met 125 Champions League-duels achter zijn naam. De Argentijnse sterspeler maakte daarin honderd doelpunten, bijna net zo veel als heel PSV tussen 1992 en nu (102 goals).

DE OPSTELLINGEN: 

Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.