Guus Meeuwis, Abel en Doe Maar: ze kwamen allemaal voorbij in de Lage Landen Lijst

22 september 2018 om 10:06
Paskal en Geike zongen het nummer Zoutelande. (foto: Manoek Lambregts)
Paskal en Geike zongen het nummer Zoutelande. (foto: Manoek Lambregts)
Omroep Brabant zond zaterdag de hele dag de Lage Landen Lijst uit. De honderd beste Nederlandstalige liedjes kwamen voorbij vanuit de studio in Zoutelande. De winnaar was: Ruimtevaarder van Kommil Foo.
Profielfoto van Raymond Merkx
Geschreven door

In totaal staan er acht Brabantse liedjes in de top 100. Ook staan bijvoorbeeld Abel, Doe Maar, Armand en Peter Koelewijn in de lijst. Geen enkel Brabants nummer heeft de top tien gehaald. Guus Meeuwis is wel zeer hoog binnengekomen met 'Het is een nacht'.

LEES OOK: Brabantse liedjes buiten top tien Lage Landen Lijst, stemmen kan nog

Spannend
Het bleef tot op het laatst spannend, want tot vijf uur kon gestemd worden. Uiteindelijk won 'Ruimtevaarder' met slechts honderd stemmen verschil van de nummer twee: Ploegsteert.

Wachten op privacy instellingen...


Zoutelande
De live-uitzendingen waren niet voor niets in de Zeeuwse badplaats Zoutelande. De gelijknamige grote hit kwam op drie binnen in de lijst. Paskal van BLØF en Geike zongen het nummer live in de uitzending die op vier omroepen tegelijk te horen was.

De Lage Landen Lijst is een samenwerkingsproject van Omroep Brabant, Omroep Zeeland, het Limburgse L1 en de Belgische VRT Radio 1. De afgelopen weken gingen de omroepen op zoek naar het mooiste liedje in de Nederlandse taal. De schoonheid van de teksten was een belangrijk criterium.

 

 

 

 

 

 

 

App ons!
Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Wachten op privacy instellingen...