Kinderdagverblijf geschrokken van plotseling verbod Stint: 'Dit is een klap' - Omroep Brabant
Video

Kinderdagverblijf geschrokken van plotseling verbod Stint: 'Dit is een klap'

1 oktober 2018 om 18:10
nl
Het plotselinge verbod op de Stint overvalt kinderdagverblijf Domino+ in Roosendaal. De opvang had de elektrische bolderkar ondanks het spoordrama in Oss nog steeds in gebruik. "We moeten nu binnen één nacht een oplossing vinden."
Profielfoto van Raymond Merkx
Geschreven door

Ze hadden het voertuig pas één maand in huis. De kar mag vanaf middernacht geen meter meer rijden, zo maakte de overheid maandagavond bekend. "Dit is heel vervelend. We moeten dinsdagochtend gewoon weer kinderen naar school brengen", vertelt Coby Jongmans, coördinator van het Roosendaalse kinderdagverblijf.

Extra kosten
"Dit is een klap voor verschillende kinderdagverblijven die nu opeens een oplossing moeten zoeken", vervolgt ze. De kinderopvang gaat de kinderen daarom met drie auto's naar school brengen. "Dat brengt natuurlijk extra kosten met zich mee." De opvang leaset de Stint. Het is nog onduidelijk wie er opdraait voor de kosten.

Veel organisaties stopten na het spoordrama in Oss met het gebruik van de Stint. De Roosendaalse opvang niet. "De stints reden al jaren zonder problemen rond", verklaart Jongmans. Volgens haar hadden ook ouders geen problemen met het gebruik. "We hebben geen enkele klacht gehad." Wel merkten begeleiders dat ze op straat werden nagekeken, wanneer ze op het apparaat reden.

Wachten op privacy instellingen...

Donderdag 20 september kwamen vier kinderen om het leven bij een ongeluk met een Stint, op het spoor in Oss. Daarnaast raakten een kind en een begeleidster zwaargewond.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.