Video

Vier Albanezen opgepakt bij schoonveegactie in maisveld Zevenbergschen Hoek [DRONEBEELDEN]

5 oktober 2018 om 14:12
nl
De gemeente Moerdijk heeft vrijdag een grote schoonveegactie gehouden rond parkeerplaats Streepland langs de A16 bij Zevenberschen Hoek. De parkeerplaats staat erom bekend dat veel Albanezen er in vrachtwagens klimmen om naar Engeland te gaan. Vier Albanezen die het maisveld waren ingevlucht, zijn opgepakt.
Geschreven door

Twee Albanezen kozen vrijdagochtend voor de ogen van buitengewoon opsporingsambtenaren eieren voor hun geld en renden nog snel het maisveld in. De boa's gingen er op af, maar in het maisveld is het extreem moeilijk om de vluchtelingen te vinden.

Later werden vier Albanezen aangehouden. Twee van hen waren al eerder tegen de lamp gelopen en meegenomen naar het politiebureau. De migranten mochten na inlevering van hun paspoort weer gaan. 

Draai-deur-Albanezen
Vrijdag hoefden de twee draai-deur-Albanezen niet mee naar het bureau. Ze moeten zich dinsdag wel op het politiebureau melden met een geldig vliegticket naar Albanië.

Wachten op privacy instellingen...

 

Doen ze dat niet dan worden hun paspoorten opgestuurd naar hun thuisland en komen ze een volgende keer bij de vreemdelingenpolitie terecht. De twee andere Albanezen zijn wel in een politiebusje meegenomen. Zij moeten binnen dertig dagen het land uit.

Puinhoop in maisveld
De gemeente wil de rotzooi opruimen die in het maisveld bij de parkeerplaats wordt achtergelaten. Het terrein ligt vol met lege flesjes, plastic zakken en kleding. Ook werd een paspoort gevonden, vermoedelijk achtergelaten nadat de migrant voor de handhavers op de vlucht sloeg. 

Een schoonmaakploeg is het maisveld ingedoken, omdat maandag het veld wordt gemaaid. Volgens woordvoerster Conny Polak van de gemeente Moerdijk verloopt de actie voorspoedig. Inmiddels is het maisveld zo goed als schoon en zijn vijftien vuilniszakken vol met rotzooi uit het veld gehaald. De politie is gevraagd extra te surveilleren zodat het tot maandag schoon blijft.

De Albanezen bivakkeren in het maisveld in zelfgemaakte tentjes. Ze verblijven er totdat ze hun kans schoon zien om in een vrachtwagen te klimmen. Zo was eerder in een reportage van Omroep Brabant te zien. Vrijwel dagelijks worden de verstekelingen in Moerdijk betrapt.

'Situatie zorgelijk'
Burgemeester Jac Klijs vertelde vrijdag tegen Omroep Brabant dat hij het rond parkeerplaats Streepland overzichtelijk wil maken door ook een bosgebied te kappen.

 

 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.