Zeer grote brand bij TUF Recycling in Dongen, NL Alert verstuurd [VIDEO]

12 oktober 2018 om 07:34
nl
Bij TUF Recycling aan De Schacht in Dongen is donderdag aan het begin van de avond brand uitgebroken. De brandweer spreekt over een zeer grote brand. De vlammen slaan metershoog uit het dak. Het bedrijf verwerkt afgedankte kunstgrasmatten. TUF is in opspraak geraakt, omdat er structureel meerdere wetten en milieuregels zouden worden overtreden.
Profielfoto van Robert te Veele
Geschreven door

 

Wachten op privacy instellingen...

Volgens woordvoerster Marieke van Wijk van Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant zijn bluswagen uit heel de regio uitgerukt om het vuur te bestrijden. Rond zeven uur werd opgeschaald maar alarmfase GRIP 1. 

Grote donkere rookwolken zijn in de wijde omtrek te zien. De rook verplaatst zich volgens de brandweer over de snelweg A59 richting Geertruidenberg. De veiligheidsregio adviseert bij overlast ramen en deuren gesloten te houden en ventilatie uit te zetten. "In de kunstgrasmatten zit polyester, die gevaarlijke stof wil je niet inademen", aldus de woordvoerster.

De hulpverlening wordt bemoeilijkt doordat er rond de brand veel publiek aanwezig is. De brandweer noemt dat 'een crime voor de hulpverleners'. Vooral op de toegangswegen naar de brand toe is het ontzettend druk. Het blussen gaat nog uren duren, aldus de hulpverleners.

Wachten op privacy instellingen...

 

Gemeenteraad over TUF afgelast
Juist deze avond zou de gemeenteraad over TUF praten, maar dat gaat niet door. De gemeente heeft onlangs een deurwaarder naar het bedrijf gestuurd, omdat het geen dwangsommen wil betalen, zo werd een week geleden bekend. 

TUF was de dwangsommen opgelegd, omdat het allerlei afspraken niet zou zijn nagekomen. De aanhoudende problemen met het bedrijf waren voor burgemeester en wethouders aanleiding om dit dossier voor deze avond op de agenda te plaatsen. De Volkspartij vindt het 'surrealistisch' dat er donderdagavond brand is uitgebroken. "Het is heel raar dat dit net gebeurt voordat de raad zou beginnen", aldus Denise Kunst van de Volkspartij.

Zembla
Het televisieprogramma Zembla bracht de misstanden aan het licht. "De woordvoerder van het bedrijf is op de hoogte gebracht van de grote brand, maar kon nog niet inhoudelijk reageren op de ontstane situatie.

Wachten op privacy instellingen...

 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.