'Dit is geen fijne plek, dat is al een paar jaar zo', voetbalclub reageert op drugsdumping

14 oktober 2018 om 11:52
nl
Voorzitter Wil van Avendonk van voetbalvereniging Oisterwijk is geschokt over de drugsdumping van zaterdagnacht. Een beveiliger trof op de parkeerplaats bij het sportpark van de club een vrachtwagen met drie grote vaten vol drugsafval aan. "Wij hebben hier als vereniging niets mee te maken", benadrukt hij. "Wij zijn hier helemaal niet blij mee."
Geschreven door

"De parkeerplaats waar de vrachtwagen gedumpt is, ligt voor de ingang van ons complex", vertelt Van Avendonk. "Dit is geen fijne plek. Dat is al een paar jaar zo." Hij wijst op jongeren die daar geregeld rondhangen. 

"Ik denk dat er acht of negen van die jonge gasten bij elkaar komen om wat te drinken en muziek te draaien. We hebben hen nooit kunnen betrappen op dealen. Maar het is niet fijn voor onze leden om daar langs te fietsen. Hier is niemand. Er zijn geen buurtbewoners die de politie kunnen bellen."

'Beter hier dan in een woonwijk'
Het is de bedoeling dat de parkeerplaats op termijn verdwijnt. RKSV Oisterwijk hoopt namelijk op korte termijn te fuseren met de naastgelegen club Nevelo. "Bij ons nieuwe gezamenlijke sportpark komt deze parkeerplaats te vervallen", vertelt de voorzitter. "Dit nieuwe park hopen we binnen twee jaar klaar te hebben."

Van Avendonk noemt de drugsdumping in de buurt van het sportcomplex van RKSV Oisterwijk 'een incident'. "Maar het baart me wel zorgen dat er steeds meer gedumpt wordt in Brabant. Dat de vraag groter lijkt te worden. Maar ze kunnen zo'n vrachtwagen beter op deze plek neerzetten dan in een woonwijk." Onlangs kwam Unitas '59 op vergelijkbare wijze in het nieuws: naast het sportpark van deze voetbalvereniging in Eindhoven werd een illegale wietkwekerij gevonden.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!