Video

De barbecue kan nog één keer aan: dinsdag voor de laatste keer meer dan 25 graden

16 oktober 2018 om 12:19
nl
Geniet er nog maar van, want volgens MeteoGroup is dinsdag waarschijnlijk de laatste dag van het jaar dat de temperatuur boven de 25 graden uit komt. De zomer lijkt daarmee, na vele hittegolven, tot een einde te komen.
Profielfoto van Roxanne Hazenberg
Geschreven door

De barbecue kan dinsdagavond nog een keertje aan. Het wordt voor de laatste dag van het jaar zo'n 25 graden en het waait nauwelijks, waardoor het extra warm aanvoelt. Morgen wordt het ook nog 23 graden, Maar daarna gaat de temperatuur bergafwaarts en wordt het steeds kouder. Na woensdag komt het kwik niet meer boven de 20 graden uit. 

"Het houdt maar niet op met die uitzonderlijke temperaturen. In de ochtend was het 9 graden en dan dan ben je geneigd om te zeggen dat het fris is, maar voor de tijd van het jaar is dat zeker niet het geval", zegt weerman Jordi Bloem in het radioprogramma Omroep Brabant. "Later op de dag gaat het kwik razendsnel omhoog naar een maximale temperatuur van 26 graden en daarmee gaat deze dag ook weer de boeken in als een zomerse dag." 

Dinsdagochtend leverde de natuur mooie plaatjes op. Fotografen in Brabant stuurden foto's in van de lucht die rood kleurde tijdens de zonsopgang.   

 

 

 

 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!