Jos de G. in cassatie in zaak Nicole van den Hurk

17 oktober 2018 om 15:24
nl
Jos de G. (51), die veroordeeld is voor verkrachting en doodslag in de zaak-Nicole van den Hurk, gaat in cassatie bij de Hoge Raad. Dat hebben zijn advocaten woensdag laten weten. De G. kreeg op 9 oktober in hoger beroep twaalf jaar cel opgelegd.
Geschreven door

De Eindhovense Van den Hurk verdween in de vroege ochtend van 6 oktober 1995. Anderhalve maand later werd haar lichaam gevonden in de bossen tussen Mierlo en Lierop.

Dna-match
De zaak bleef lang onopgelost, tot De G. in 2014 in beeld kwam na een dna-match. De rechtbank legde in 2016 vijf jaar cel op, na een eis van veertien jaar. De rechter achtte toen alleen de verkrachting bewezen. Het hof zag ook genoeg bewijs voor de stelling dat De G. Van den Hurk met geweld om het leven heeft gebracht.

De advocaten van De G. vinden dat de verdachte geen eerlijk proces heeft gehad en dat doorslaggevend bewijs ontbreekt. "Ook de bewezenverklaring is gebrekkig geformuleerd", vertelt advocaat Job Knoester.

De advocaten pleiten voor vrijspraak. Ze schatten hun kansen hoog in. Knoester: "Anders zouden we dit niet doen. We vinden dat we tot het uiterste moeten gaan."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.