Ex-presentator Frank Masmeijer vrijgelaten na arrestatie in hotel in Breda

25 oktober 2018 om 18:19
nl
Frank Masmeijer is donderdagmiddag vrijgelaten. De voormalig tv-presentator werd dinsdag gearresteerd in het Van der Valk Hotel Princeville in Breda. De rechtbank in Amsterdam heeft beslist dat hij zijn hoger beroep in een Belgische drugszaak in vrijheid mag afwachten.
Profielfoto van Robert te Veele
Geschreven door

Masmeijer stond internationaal gesignaleerd na zijn veroordeling vorig jaar in België wegens cocaïnesmokkel. Dinsdagmiddag werd hij tijdens de lunch in het Bredase hotel aangehouden.

Uitlevering
België vroeg om zijn uitlevering, maar Masmeijer maakte daartegen bezwaar. Een speciale rechter gaat zich nu over de kwestie buigen. Dat kan twee tot drie maanden duren. Masmeijer is onder voorwaarden vrijgelaten. Hij moet zijn paspoort inleveren, moet zich geregeld melden bij de politie en mag Nederland niet verlaten.

De rechtbank in Antwerpen veroordeelde Masmeijer vorig jaar tot acht jaar celstraf plus een boete van 48.000 euro voor zijn rol bij de smokkel van 467 kilo cocaïne via de Antwerpse haven. De 57-jarige ex-presentator was op vrije voeten en niet bij de uitspraak aanwezig toen de rechtbank bepaalde dat hij terug moest naar de gevangenis. Sindsdien was de Belgische politie naar hem op zoek.

Drugszaak
Masmeijer ging tegen zijn veroordeling in hoger beroep. De behandeling van het hoger beroep in de drugszaak, met hem als een van de belangrijkste verdachten, staat gepland vanaf 16 november bij het hof in Antwerpen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.