Video

Jelle over de zoen met Meghan Markle: 'Ik vroeg het netjes en ze ging akkoord'

29 oktober 2018 om 13:08
nl
Jelle van der Steen uit Deurne is opeens wereldnieuws. Tijdens de Invictus Games in Australië zoende hij de echtgenote van prins Harry, en de beelden van die actie gingen de wereld over. Inmiddels is Jelle weer onderweg naar Nederland en kijkt hij terug op een bizarre ervaring: 'Dit was niet de bedoeling.'
Geschreven door

Het gebeurde toen hij een zilveren medaille kreeg uitgereikt van Meghan Markle, de vrouw van prins Harry. De aanvoerder van het basketbalteam besloot alle protocollen te negeren en trok de hertogin van Sussex naar zich toe voor een kus op haar wang. Met succes!

Uiteraard ging Van der Steen niet zomaar tot zijn actie over. "Ik vroeg het netjes", verdedigt hij lachend zijn actie. "Ik zei dat we in Nederland bij het feliciteren elkaar een kus geven en toen ging ze akkoord!" 

De beelden (vanaf 50 seconden) blijven mooi om te zien:

Wereldnieuws
Ruim een dag na de kus begon het hele circus voor Jelle pas eigenlijk. "Tijdens een overstap zag ik dat m'n telefoon paars was van alle appjes en gemiste oproepen. Daar schrok ik wel een beetje van." Hij was in één klap wereldnieuws. "Ja, what te fuck! Dat was niet de bedoeling, hoor", laat hij weten.

"Ik kreeg ook opmerkingen over het protocol", vertelt hij. Want zo maar even een de vrouw van prins Harry zoenen, dat kan eigenlijk niet. "Als ik dat had geweten had ik het niet gedaan. Ik hoef ook niet zo nodig in de belangstelling te staan", reageert hij maandag. Grijpt hij z'n kans als er ooit weer een lid van een Koninklijk Huis voor hem staat? "Nee, dat ga ik zeker niet nog eens vragen!"

Aandacht voor Invictus Games
De Invictus Games is een sportevenement voor militairen die psychisch of lichamelijk gewond zijn geraakt in het leger. Prins Harry, zelf veteraan, is initiatiefnemer van het evenement. Met zijn actie zette Jelle de Invictus Games onbewust een beetje extra in de schijnwerpers. "Het is wel leuk dat het hierdoor in een positief daglicht komt te staan", lacht hij.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.