In 's Gravenmoer maken ze de lekkerste gehaktballen van Nederland

6 november 2018 om 14:42
nl
De lekkerste gehaktballen komen uit Brabant, uit 's Gravenmoer om precies te zijn. Dat blijkt uit de verkiezingsuitslag van de brancheorganisatie Koninklijke Nederlandse Slagers. De eerste plek is voor Keurslagerij Marco van Strien uit 's Gravenmoer. De twee andere podium plaatsen gaan naar slagerijen in Goirle en Klundert.
Profielfoto van Femke de Jong
Geschreven door

De Lekkerste Bal Gehakt is al jaren een populaire verkiezing tijdens de Slagersvakbeurs.  Dit jaar deden er zeventig slagers mee en tien werden genomineerd voor een podiumplek. Opmerkelijk is dat Brabant overheerst tussen alle genomineerden. Er zat zelf een vierde Brabantse slager tussen de tien finalisten.

Winnaar Van Strien uit 's Gravenmoer won in 2014 ook al de verkiezing voor lekkerste gehaktbal. Na de overwinning, vier jaar geleden, maakte hij duizend extra ballen omdat hij verwachte dat de vraag enorm zou zijn.

Marco van Strien: "Ik was vandaag heel zenuwachtig. Het was een bizarre maar fantastische dag. Ik ben heel blij." Het geheim van de slager? "Je moet de gehaktbal eenvoudig houden. Ambachtelijk vlees heeft genoeg smaak van zichzelf. Dit recept is al 25 jaar oud, de basis is gelijk gebleven. We hebben de bal wel minder zout gemaakt, minder vet en met iets meer kruiden."

Volgens een verkoopmedewerkster zijn de gehaktballen deze dag niet aan te slepen. "Het was een hele drukke chaotische, maar gezellige middag. We hebben veel ballen verkocht en dat zal de rest van de week wel zo blijven. We komen handjes tekort om alle ballen te draaien."

Wachten op privacy instellingen...

Brabants feestje
Ook de tweede plek ging naar een ervaren deelnemer. Keurslagerij Van Hest uit Goirle eindigde in 2015 nog als eerste. Hij verwachtte een dag na de overwinning vierduizend gehaktballen te verkopen. Zijn geheim achter de winnende bal zit volgens hem in regionale producten en veel liefde. Alleen Keurslagerij Jongmans uit Klundert, die als derde eindigde, heeft nog geen ervaring met een eerste plaats.    

 

Wachten op privacy instellingen...

 

Wachten op privacy instellingen...

 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.