Video

Van wie bende gij d'r ene? Brian Bogers wil ooit, net als Jeffrey Herlings, wereldkampioen worden

7 november 2018 om 18:13
nl
Van wie bende gij d'r ene? Dat wil je weten van de jonge sporters uit onze provincie. Wij stellen ze aan je voor. Deze keer is het de beurt aan motorcrosser Brian Bogers uit Eindhoven. Hij maakte dit seizoen zijn debuut in de hoogste klasse, de MXGP, en dat smaakt naar meer: "Ik wil ooit wereldkampioen worden en zolang ik daar over kan dromen blijf ik er voor vechten."
Profielfoto van Daisy Schalkens
Geschreven door
Daisy Schalkens

Brian begon als klein menneke op de motor en was gelijk verkocht. "De sfeer bij motorsport is gewoon heel mooi. Je kunt met je concurrenten vrienden zijn buiten de baan maar op de baan is het oorlog." 

Die baan zag Bogers het afgelopen jaar niet veel vanwege een langdurige blessure. Maar na zijn debuut, afgelopen september, in de hoogste klasse heeft hij nog maar één doel en dat is ooit wereldkampioen worden. 

Jeffrey Herlings
Provinciegenoot Jeffrey Herlings deed dat dit jaar. "Ja, Jeffrey is wel een voorbeeld voor mij. Hij is gewoon op dit moment de beste en tegen wie kun je beter opkijken dan tegen de beste?" 

Vissen
Veel van zijn tijd stopt Bogers in het motorcrossen. Maar als hij een vrij moment heeft gaat hij graag vissen. "Dat is mijn hobby ja, lekker rustgevend", vertelt hij. "De motorcross is vrij hectisch en druk dus daarnaast wil je zoveel mogelijk rust. En rustgevender dan vissen ga je niet vinden."

Wil je de Eindhovense motorcrossen nog beter leren kennen? Kijk dan de video hieronder

 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.