Sommige bewoners ontruimde appartementen Veldhoven mogen na weken weer naar huis

7 november 2018 om 16:05
nl
De bewoners van één van de drie vleugels van het appartementencomplex aan De Run in Veldhoven kunnen per direct terug naar huis. Ze moesten vorige maand halsoverkop hun woningen uit na nadat er bij een grote brand bij een autobedrijf asbest was vrijgekomen.
Profielfoto van Linda Bak
Geschreven door
Linda Bak

Uit onderzoek blijkt nu dat de woningen veilig zijn. Dit onderzoek werd uitgevoerd in opdracht van de gemeente Veldhoven. Woensdagmiddag zijn eigenaren van het pand op de hoogte gesteld. Zij hebben vervolgens weer contact gehad met de bewoners, zo legt de gemeente Veldhoven uit. 

Het appartementencomplex bestaat uit drie vleugels waarvan er pas één is onderzocht. Deze is dus veilig. “De bewoners van de andere vleugels moeten helaas nog wachten op de onderzoeksresultaten die volgende week zullen verschijnen”, vertelt de gemeentewoordvoerder. 

Mentale schade
De bewoners kregen een mail met de kamernummers die veilig verklaard werden. Henri Kloppenburg is een van de bewoners die zijn appartement weer in mag. "De schade aan het appartement valt mee, maar er is wel veel mentale schade onder de bewoners." Het liefst zou hij ergens anders gaan wonen nu, maar dat is volgens hem onmogelijk. "Er is een hoge woningnood dus wij zijn gedwongen om terug te gaan." Daar heeft hij het wel moeilijk mee. "De eigenaar heeft ons in het huis laten wonen terwijl er asbest gesaneerd werd. Dat voelt hetzelfde als wonen met een moordenaar in huis."

De bewoners moesten bijna een maand geleden halsoverkop hun huis verlaten vanwege een asbestrisico. Zij gaven eerder deze week aan zich aan hun lot overgelaten te voelen. Voor een deel van hun verandert de situatie nu.  

 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.