Duizenden mensen bezoeken Glow op eerste avond

EINDHOVEN - Het centrum van Eindhoven staat opnieuw wereldwijd in de spotlights nu lichtfestival GLOW is begonnen. Het evenement zorgde zaterdagavond ondanks de flinke regenbuien weer voor veel publiek in de stad.

In de lichtstad zijn in totaal 31 lichtkunstwerken te zien. Het thema is dit jaar 'Shadows & Light'. Tijdens de eerste avond waren al een hoop enthousiaste reacties te horen. "Mooie kleurtjes! Alles is prachtig verlicht", vertelde Eleni Routsos uit Eindhoven. "Ik ga ieder jaar. Toch weet GLOW steeds weer te verrassen."

Ook de Eindhovense Nathalie van Es komt al jaren. "Ieder jaar is het weer anders. Deze editie vind ik een stuk beter dan die van vorig jaar. Ondanks het weer." Haar dochtertje is ook enthousiast. "Alles is heel erg kleurrijk!"

Tower of Light
De iconische lichttoren van Philips schittert als nooit tevoren. Ooit was dit pand het hoofdkantoor van de lichtdivisie van Philips. De oude functie van het gebouw is goed terug te zien tijdens de show: je ziet onder meer gloeilampen en andere prachtige vormen van licht. 


Confluence
De gevel van de Sint-Catharinakerk is omgetoverd toch een prachtig lichtkunstwerk met onder meer bewegende dansers.

LEES OOK: Dit mag je niet missen, de zeven toppers van GLOW 2018 uitgelicht

Voor het eerst is de route in verschillende categorieën opgedeeld: groot licht, nieuw licht, kunst licht en groen licht. Interesse gekregen, maar weinig tijd? Omroep Brabant heeft een route samengesteld langs alle hoogtepunten:

Glow route

Het festival duurt nog tot en met volgende week zaterdag. 

Meer over dit onderwerp:
GLOW EINDHOVEN
Deel dit artikel: