Video

Grote brand woonhuis Waalwijk, 20 omliggende huizen ontruimd en bewoners naar gemeentehuis gebracht

10 november 2018 om 22:10
nl
Verschillende inwoners van huizen aan het Westeinde in Waalwijk moesten zaterdagavond hun huis uit. Een huis in de straat stond in brand. Dat veroorzaakte zoveel rook, dat de buren geëvacueerd moesten worden. Het ging volgens de gemeente om twintig tot vijfentwintig huizen. De bewoners die dat wilden, werden in het gemeentehuis tijdelijk opgevangen. Ongeveer veertig mensen hebben hier gebruik van gemaakt. Taxibusjes en taxi's werden ingezet om hen te vervoeren.
Geschreven door

De brand brak zaterdagavond rond halfnegen uit in de meterkast van een twee-onder-een-kapwoning in de straat. Daarna ontstond een gasbrand. Enexis sloot het gas af. De bewoner van het huis is nagekeken door ambulancepersoneel, omdat die rook had ingeademd.

 

Uitslaand
Het vuur was uitslaand, maar volgens een woordvoerder van de veiligheidsregio wist de brandweer de brand te beperken tot één huis. "Het gaat om een oud huis, met veel hout. Het blussen was niet makkelijk."

Het huis staat vlakbij de snelweg A59. De rook waaide die kant op, waardoor het autoverkeer langzaam moest rijden.

Rond tien uur zaterdagavond hadden de brandweerlieden het vuur onder controle. Rond kwart voor elf werd bekend dat de buurtbewoners zaterdagnacht thuis mochten slapen. Ze werden onder begeleiding van de brandweer naar hun huizen gebracht.

Wachten op privacy instellingen...

 

Wachten op privacy instellingen...

 

Wachten op privacy instellingen...

 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!