Politie treedt hard op tegen filmende automobilisten bij ongeluk op A58 - Omroep Brabant

Politie treedt hard op tegen filmende automobilisten bij ongeluk op A58

15 november 2018 om 18:07
nl
Foto: Tom van der Put/SQ Vision.
Foto: Tom van der Put/SQ Vision.
Dertig automobilisten kunnen een bon in de brievenbus verwachten. Ze pakten hun mobieltje om te filmen of fotograferen terwijl ze donderdag langs het ongeval met drie vrachtwagens op de A58 bij Breda reden.
Profielfoto van Malini Witlox
Geschreven door
Malini Witlox

Rijkswaterstaat meldde eerder op de dag al, dat er boetes zouden volgen. De overtreders moeten 239 euro betalen voor het vasthouden van een mobiel achter het stuur.

De politie controleert de laatste tijd vaker op het filmen bij ongelukken. Deze maand werd bij een ongeval op de A58 ook al 45 automobilisten bekeurd.

De politie liet eerder dit jaar al weten regelmatig grote overlast te ondervinden van ramptoeristen die foto's maken van ongelukken.  Zo vroeg een agent al aan mensen om niet te filmen bij een reanimatie.

De politiebond pleit voor hogere boetes voor ramptoerisme. De fotografen zorgen regelmatig voor levensgevaarlijke situaties.  Er mag volgens de politie op de openbare weg worden gefilmd en gefotografeerd, zolang de hulpdiensten niet gehinderd worden en zolang de filmer niet achter het stuur zit. ‘Of dat ethisch altijd verantwoord is, is een andere discussie’, aldus de woordvoerder. 

 

Wachten op privacy instellingen...

 

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.