Video

Oorzaak vuurzee die woonboerderij verwoestte niet te achterhalen: 'Intensiteit brand was enorm'

26 november 2018 om 11:22
nl
De oorzaak van de brand die zondag een woonboerderij in Riethoven in de as legde, zal waarschijnlijk nooit duidelijk worden. Dit geven zowel brandweer als politie aan. ”De intensiteit van de brand was enorm”, zegt Harrie van Woerkum, officier van dienst van de brandweer. “Dat maakt het heel moeilijk om te achterhalen waar de oorzaak ligt.”
Profielfoto van Sandra Kagie
Geschreven door

In het pand was volgens Van Woerkum een openhaard met kachel. Maar de brandweer heeft geen bevestiging kunnen vinden dat de brand daar is ontstaan. De politie laat maandagochtend weten dat er geen aanleiding is om aan brandstichting te denken.

De intensiteit van de brand was volgens de brandweer zondagochtend zo hevig dat er geen andere keus was dan de woonboerderij gecontroleerd te laten uitbranden. Door de enorme hitte stonden volgens Van Woerkum zelfs de muren op instorten. Reden waarom zondag werd gekozen het huis plat te gooien.

Bijna fataal
Bij de brand raakte de zoon (47) van het oudere echtpaar dat al meer dan vijftig jaar in het huis woonde gewond. Hij werd met ademhalingsproblemen opgenomen op de intensive care van het ziekenhuis. Van levensgevaar was volgens zijn broer geen sprake. 

In eerste instantie kwam de man samen met zijn ouders veilig het huis uit. Maar de zoon ging terug het huis in. Deze actie werd hem bijna fataal. 

 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!