Video

Miljoenenschade na brand Prodrive, gebouw volledig verwoest [DRONEBEELDEN]

1 december 2018 om 17:51
nl
Het gebouw van Prodrive op industrieterrein Ekkersrijt in Son waar zaterdagochtend een hevige brand woedde, is compleet verwoest. Het bedrijf lijdt een miljoenenschade door de brand. De brandweer heeft het vanmiddag afgesloten gebied inmiddels weer vrijgegeven, maar houdt nog steeds met tientallen brandweerlieden een aantal smeulende brandhaarden in het gebouw in de gaten.
Profielfoto van Ronnie Vermonden
Geschreven door
Ronnie Vermonden

Een drone legde de verwoesting vast. Bekijk de beelden hier en lees daarna verder:

 

De brand brak zaterdagochtend rond vier uur uit. De brandweer heeft de hele dag van buitenaf geblust. Van binnenuit blussen was geen optie in verband met instortingsgevaar. Er waren explosies na de brand en die hebben een enorme scheur veroorzaakt. 

Het vanmiddag afgezette gebied is inmiddels weer vrijgegeven. De brandweer zegt de brand onder controle te hebben, maar er is nog geen 'sein meester'. Er zijn nog enkele tientallen brandweerlieden ter plekke. 

Wachten op privacy instellingen...

Servers en onderdelen
Het getroffen gebouw is een kantoorpand waar deels ook productiewerk werd verricht. Een deel van de productie is verhuisd naar andere panden van Prodrive, maar de schade is aanzienlijk en zal in de miljoenen euro's lopen. Er staan servers van Prodrive in het getroffen pand en er liggen onderdelen opgeslagen die voor de productie gebruikt worden. Het gebouw is aan de achterkant gedeeltelijk ingestort.

Het pand ligt pal achter het hoofdgebouw van Prodrive. Dat hoofdgebouw ligt tegenover Omroep Brabant. Ook op de bovenste verdieping van het hoofdgebouw woedde korte tijd een brand.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.