Inbrekers slaan in één nacht toe bij kledingzaken in Oisterwijk, schade van tienduizenden euro's

3 december 2018 om 10:05
nl
Bij kledingwinkel Zoetelief in het centrum van Oisterwijk is zondagnacht ingebroken. Er werd voor tienduizenden euro's aan kleding buitgemaakt. Bij een andere kledingwinkel werd in dezelfde nacht geprobeerd in te breken.
Profielfoto van Femke de Jong
Geschreven door

De eerste melding kwam iets na drie uur 's nachts binnen. Bij een winkel aan De Lind gingen alle alarmen af. Toen de politie arriveerde waren de dieven al vertrokken. De kledingzaak was vrijwel leeggeroofd. 

 

 

Op camerabeelden is te zien dat drie mannen in een wit busje het rolluik saboteren, de ruit inslaan en vervolgens de auto vol laden met dure merkkleding. Volgens de eigenaar is voor 75.000 tot 100.000 euro aan kleding gestolen.  Onder meer  de jassen van het dure merk Canada goose werden meegenomen. 

"Die jassen kosten 800 tot 1000 euro per stuk. Die heb ik een jaar vooraf moeten halen in Parijs. Mensen komen van heinde en verre daarom naar mijn winkel. Ik kan dit seizoen niks meer leveren", klinkt het wat wanhopig uit de mond van de eigenaar. 

Wachten op privacy instellingen...

 

Ruim twee uur later kwam er een volgende melding van een inbraak. Een getuige meldde dat er bij een kledingwinkel aan de Dorpsstraat, die in het verlengde ligt van De Lind, drie mannen met bivakmutsen rondliepen. De mannen waren uit een donkerkleurige BMW stationwagen gestapt. Meerdere surveillance-eenheden werden die kant op gestuurd. 

Gevlucht
Ook in deze kledingzaak is de voorruit ingeslagen. Op camerabeelden is volgens de eigenaar van de tweede winkel Llaud te zien dat ze enkele jassen hebben meegenomen, maar de andere jassen zaten vast aan een ketting en bleven achter. Volgens de politie is er niks uit deze tweede winkel gestolen.

De verdachten roken onraad en vertrokken weer. De auto werd nog gezien in de omgeving, maar kon verder niet worden gestopt.  

 

Winkels in Oisterwijk zijn dit jaar vaker het doelwit van inbraken. Zo werden in september bij een ramkraak nog dure brillen gestolen. In februari lieten dieven nog een grote ravage achter in een parfumerie. In het voorjaar van 2017 werd een andere kledingzaak slachtoffer van een ramkraak.

Kledingzaak eerder slachtoffer
Twee jaar geleden werd een ramkraak gepleegd op een winkel van Zoetelief in Vught. In Oisterwijk waren de dure jassen ook extra beveiligd met een ketting.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.