Nog steeds illegale arbeidsmigranten op vakantiepark Droomgaard: dwangsom van 34.000 euro opgelegd

4 december 2018 om 16:45
nl
Bij een controle op het recreatieve gedeelte van het vakantiepark Droomgaard in Kaatsheuvel heeft de gemeente Loon op Zand samen met de politie maandag ontdekt dat er nog steeds illegale arbeidsmigranten verblijven. De gemeente Loon op Zand legt de organisatie Oostappen Groep nu een dwangsom op van 34.000 euro.
Profielfoto van Karin Kamp
Geschreven door

Oostappen Groep vroeg eerder een voorlopige voorziening aan. De rechtbank in Breda deed hier vrijdag uitspraak over, waarin werd besloten dat het Oostappen Groep uiterlijk maandag 3 december de illegale huisvesting van arbeidsmigranten op het recreatieve gedeelte moest beëindigen. 

Uit de controle van maandag bleek dus dat de illegale arbeidsmigranten er nog steeds verblijven. De bedrijfswoning was nu wel leeg. 

Er mogen nu maximaal 200 chalets worden verhuurd aan arbeidsmigranten. De gemeente Loon op Zand en de politie blijven nu wekelijks controleren of Oostappen Groep zich aan deze regels houdt. Als in de eerste week van januari Oostappen Groep meer dan 200 chalets verhuurt aan arbeidsmigranten, volgen opnieuw juridische stappen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.