Kerstgekte is eindelijk weer legaal: 'Na pakjesavond hebben we meteen de boom gezet'

6 december 2018 om 13:51
Sommigen staan al maanden te popelen, hebben zich met moeite in weten te houden, want eigenlijk mag het niet. Vandaag 6 december is het zover: de sint zit inmiddels op de boot naar Spanje, de kerstgekte mag officieel en legaal losbarsten.
Profielfoto van Rob van Kaathoven
Geschreven door
Rob van Kaathoven

Natuurlijk heeft niet iedereen zich in kunnen houden en er werden al grappen uitgehaald met de vroege ‘versierders’. Gelukkig is al dat gedoe nu voorbij en dat is te merken in het tuincentrum.

Wachten op privacy instellingen...

Kerstafdeling
“De komende tien dagen zijn de drukste van het jaar”, vertelt tuincentrumeigenaar Patrick Coppelmans. Zijn zaak in Nuenen heeft een grote kerstafdeling. “Vanaf oktober worden er al wel kerstspullen verkocht, maar over het algemeen wordt de boom nog steeds na Sinterklaas gezet.”

Zo’n twintig bezoekers stonden donderdagochtend al te wachten totdat het tuincentrum openging om hun kerstinkopen te doen. “Bij ons stond hij al voor pakjesavond”, bekent een vrouw met veel berouw. “Ik zoek nog wat accessoires”, vertelt een andere klant. Ze kon zich woensdagavond absoluut niet langer inhouden: “We hebben gisterenavond, na pakjesavond meteen de boom gezet!”

Tip ons!
Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Wachten op privacy instellingen...