Video

Katwijk blij met massale politie-inzet Project X: 'Het is hier nog nooit zo rustig geweest'

7 december 2018 om 22:05
nl
Het is vrijdagavond, zoals vanouds, rustig in Katwijk. Niets wijst er op dat in dit kleine dorp een groots Project X-feest is aangekondigd, waar honderden mensen naartoe willen komen. Toch wachten de inwoners angstvallig af en is er vanaf 18.30 uur een noodverordening van kracht. Hierdoor hebben de burgemeester, politie en instanties ruimere bevoegdheden, mocht dat nodig zijn.
Profielfoto van Roxanne Hazenberg
Geschreven door

In en rond Katwijk is vrijdagavond de politie zichtbaar aanwezig. En dat alles vanwege een uitnodiging voor een simpel feestje dat uit de klauwen liep. Gevreesd werd voor een Project X-feest zoals in 2012 ontstond in het Groningse Haren.  

Inwoner Marieke Wijdeven is blij met de inzet: “Het is hier nog nooit zo rustig geweest, op wat agenten na. Fijn dat er zoveel politie is.” “Wel gek dat de politie je welkom heet in je dorp", zegt Tom Hermanussen, een andere bewoner. "Hopen dat het zo stil blijft.”

De 18-jarige Marc uit Oss had het toch graag anders gezien. "Er is helemaal geen feest! Het had nog best een leuk feestje kunnen worden, als hier heel de parkeerplaats volstond, vol met muziek en gezelligheid. Het is geen leuk feest zo."

"Het is super gezellig hier. Genoeg politie hier! Als er zoveel politie is in je eigen dorp, kom je even kijken. Dit is indrukwekkend. Het feest valt tegen." Yannick Lammers (19) uit Cuijk, die kwam kijken.

Bekijk de video en lees daarna verder.

Benieuwd
"Uit nieuwsgierigheid kom ik even kijken", zegt een jongen vanuit zijn snelle BMW. "Ik verwacht dat vanavond met een sisser afloopt, maar heel eerlijk gezegd ben ik wel erg benieuwd. Vanavond kom ik weer terug denk ik." Dan geeft hij een peut gas en vliegt hij ervandoor. 

"Ik ben een soort ramptoerist. Ik ben benieuwd wat er allemaal gaat gebeuren. Ik had wel een feest verwacht.Ik vind het heel wat dat in zo'n klein dorp zoveel commotie onstaat. DIt is niet normaal.", vertelt Max Cornelissen (18) uit Cuijk, die alleen even kwam kijken.

Een man op een ladder schroeft nog even extra verlichting onder zijn afdak. "Zo kan ik ze beter zien aankomen", zegt hij. "Natuurlijk maak ik me zorgen. Je weet nooit wat er gaat gebeuren. Het zijn meestal raddraaiers die op dit soort sensatie afkomen."

Bericht gaat verder onder de video.

Volgens de man op de ladder heeft de politie beloofd er alles aan te doen om de situatie in de hand te houden. "Maar je hoort wel eens rare dingen. Die jongen die net langs kwam gereden, dat is er zo eentje. Die komt vanavond als het donker wordt terug. Dan kunnen we onze borst wel natmaken. Vol verwachting klopt mijn hart."

 

Wachten op privacy instellingen...

 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!